Unity Ganzentrip

Extra Ganzentrip uitleg

Download hier je eigen Ganzenbord: de Unity Ganzentrip!

 

3 & 26: Testservice

Bij de testservice kom je als recreatieve gebruiker die wil weten wat er in zijn/haar drugs zit. Testen is gratis en anoniem, én op sommige locaties werken Unitypeers dus extra gezellig om langs te gaan!

Voor nieuwsgierige aagjes die meer info willen hebben we alles in dit artikel gezet! Enjoy!

4: Voorbereiding!

Antioxidanten kunnen katers verminderen. Check hier recepten en hoe het werkt in je lijf!

5: Capsule

Hoe kun je poeders/capsules doseren?

Om een bepaalde dosering goed te kunnen afwegen heb je een goede weegschaal nodig.
Zorg dat je een weegschaal hebt die milligrammen kan wegen, tot 3 cijfers achter de komma (0,001 mg).
Een weegschaal die 0,01 (2 cijfers achter de komma) weegt is voor MDMA misschien nog net nauwkeurig genoeg, maar voor andere stoffen niet.

Waar vind je zo’n weegschaal?

Op de grote online webshops kan je voor rond de 20 euro al weegschalen vinden die 3 cijfers achter de komma kunnen afwegen.
Bij apotheken, smartshops of drogisterijen kan je lege capsules kopen in verschillende maten. Sommigen zijn ook geschikt voor vegetariërs. Met een watervaste stift of een cd marker kan je het middel en dosering op de capsule schrijven.

11: XTC

Oververhitting

Oververhitting (hyperthermie) kan optreden wanneer je lichaamstemperatuur teveel stijgt. Wanneer je in een warme, drukke omgeving je drugs gebruikt (zoals een club of party of in de zon op een festival) loopt je lichaamstemperatuur nog verder op. Als je dan ook nog een lange tijd achter elkaar hard staat te dansen, kan oververhitting optreden.

Symptomen van een beginnende oververhitting;

 • Hoofdpijn
 • Verwardheid
 • Stijve spieren
 • Duizeligheid

Dit zijn allemaal symptomen die ook onder de ‘normale’ bijwerkingen van een drug kunnen vallen. Als de lichaamstemperatuur niet daalt kunnen de volgende symptomen optreden:

 • Rillen
 • Snelle hartslag
 • Bleek uiterlijk
 • Verminderd bewustzijn
 • Misselijkheid
 • Braken

Stijgt de lichaamstemperatuur tot 40-41 graden Celsius dan is de situatie levensbedreigend:

 • Afbraak van spierweefsel
 • Bloedstolling door het hele lichaam
 • Verslechterd functioneren van nieren en lever
 • Epileptische aanvallen

Oververhitting kan, afhankelijk van de omstandigheden, soms ook optreden bij ‘normale’ doseringen van een drug.

Oververhitting is zeer gevaarlijk en moeilijk te behandelen. Het zoeken van afkoeling, het nemen van rust en het drinken van voldoende water (maximaal één glas per uur) is nodig om oververhitting te voorkomen. Zweten is ook een belangrijke manier om af te koelen: door het verdampen van het laagje zweet op je huid koelt je huid af. Maar als de luchtvochtigheid heel hoog is (wanneer de druppels van het plafond vallen) kan het zweet veel minder goed verdampen en daardoor kan je lichaam niet goed afkoelen.

Watervergiftiging

Omdat oververhitting één van de meest ernstige acute risico’s is van MDMA gebruik weten veel mensen die MDMA gebruiken dat ze ‘voldoende water moeten drinken’. Sommige mensen hebben het zo opgevat dat je ‘heel veel water moet drinken’ als je MDMA gebruikt. Helaas zijn er echter gevallen bekend waarin MDMA gebruikers zijn overleden aan het drinken van ‘teveel’ water; een watervergiftiging.

Als je heel veel water drinkt zorgt dat voor een toename van het bloedvolume en een verlaging van de concentratie zouten (natrium) in je bloed. MDMA zorgt er ook nog eens voor dat je nieren minder water uitscheiden via de urine; je kunt moeilijk of niet plassen. Bovendien heb je door de MDMA meestal geen honger en kun je door de verlaagde speekselproductie moeilijk eten. Dat zorgt ervoor dat je ook geen zouten (natrium) binnenkrijgt. Door die lage concentratie natrium vloeit water van het bloed de hersencellen in, waardoor deze opzwellen. Als je hersencellen opzwellen, dan noemen we dat een hersenoedeem. Omdat je schedel natuurlijk niet mee kan bewegen ontstaat er een verhoogde druk in de schedel. Dat kan leiden tot infarcten, coma en uiteindelijk de dood. De belangrijkste manier om watervergiftiging te voorkomen is niet te veel water te drinken.

Unitytip: drink niet teveel water wanneer je xtc gebruikt én de 24 uur nadat je xtc gebruikt hebt. Houd het bij maximaal 1 glas water per uur.

Symptomen van een watervergiftiging zijn:

 • Misselijkheid
 • Overgeven
 • Hoofdpijn
 • Angst
 • Algehele malaise
 • Later kunnen optreden:
 • Epileptische aanvallen
 • Verminderd bewustzijn
 • Coma

We hebben in 2015 dit filmpje gemaakt waarin je precies kunt zien hoe watervergiftiging werkt in je lichaam en hoe je het kunt voorkomen.

Hieronder een video waarin toxicoloog Raymond Niesink van het Trimbos-instituut uitgebreid uitlegt hoe het komt dat je na XTC gebruik een watervergiftiging kunt oplopen. In circa 40 minuten vertelt hij over de waterhuishouding in het lichaam, het effect van XTC hierop en verschillen tussen mannen en vrouwen.

Hoe komt het dat sommige XTC-gebruikers statafels zien?

Een bijwerking van mdma, de werkzame stof in xtc, is dat je wat minder goed kunt zien. Je kan bijvoorbeeld minder goed scherpstellen doordat je ogen snel heen en weer gaan. Je brein gaat dan nog meer dingen invullen waardoor je kunt gaan hallucineren. Als je een hoge dosering neemt treedt hallucinatie sneller op. Tegenwoordig gebeurt dat sowieso meer omdat pillen veel sterker zijn geworden. We horen er nu ook vaker over en het kan zijn dat gebruikers hallucineren hierdoor normaler gaan vinden. Dat is aan de ene kant interessant maar aan de andere kant ook zorgwekkend. Dit betekent namelijk dat mensen echt hoog aan het doseren zijn. Daarom is het zo belangrijk om je pillen te laten testen. Zo kan je beter doseren waardoor die hallucinaties uitblijven.

15 & 40: Unity stand

Waarom zijn we cool? En waarom zijn we nog vetter dan andere drugswebsites?

18: GHB

Ook je GHB kan je testen. Dan weet je de sterkte en kun je beter doseren.

Waarom is een hoge dosering GHB gevaarlijk?

Bij een hoge dosering kan je je bewustzijn verliezen of ‘out’ gaan. Er is een verschil tussen slapen, bewustzijnsverlies en een ademhalingsstilstand. Dit is levensgevaarlijk.
Lees hier waarom.

Ik heb 1,5 uur geleden een half buisje GHB gebruikt maar ik voel nog steeds weinig van de GHB. Ik wil graag bijnemen, hoe doe ik dat zonder onnodig risico te nemen?

Zorg ervoor dat wanneer je bijneemt, dat je precies weet hoeveel milliliter je inneemt door het bijvoorbeeld af te meten met een klein plastic spuitje waar de milliliters op staan geschreven. Na je eerste dosering zit er namelijk altijd nog een restje GHB in je lichaam waardoor het risico op overdosering nog groter wordt, ook wel het stapeleffect genoemd. Voel je dus na 1 of 1,5 uur nog steeds niets en wil je bijnemen? Neem dan nooit meer dan de helft van je eerste dosering. Dan voorkom je dat het stapeleffect voor extra schadelijke gevolgen zorgt. Wacht vervolgens weer langere tijd om te zien wat deze aanvullende dosis met je doet.

20 & 37: Chill area

Af en toe chillen geeft je energie om een feest langer vol te houden. Een banaantje helpt daar ook bij. Eten is brandstof voor je lijf!

23: NPS

Wat weet jij over Nieuwe Psychoactieve Stoffen, ofwel Research Chemicals? Wij helpen jou een eind op weg. Zo zijn wij gewoon.

25 & 41: EHBO

De EHBO-er is je maat in het rood. De maat die je nodig hebt wanneer anderen stoppen. De maat die altijd voor je klaar staat. Voel je je niet lekker na gebruik, weet dat je altijd hulp krijgt. Gebruik is niet strafbaar.

29: Lachgas ballon

Je raakt van lachgas in een roes waardoor je kan omvallen. Check de Unitytips om dit te voorkomen.

36 & 58: Raven

44: Speed

Hallo plafonddienst! En waarom liever geen benzo knallen.

48: Trouwkapel

Gewillige ganzen moeten wel…. willen. Consent doe je samen. Lees hier alles over drugs en seks.

52: Ambulance

Downer + downer = No go. Heb je je ingelezen? Kom maar bij ons.

54: MDMA

Wie houdt er niet van knuffelen?

59: Afterparty

Hoe zorg jij voor de ultieme after? Ganzentrip spelen, smoothies drinken, Unity-kleurplaten inkleuren?