Think for yourself,
care about others

Over Unity

Check dit filmpje uit 2011 over Unity. Hier wordt uitgelegd wat ‘peer education’ is, hoe Unity georganiseerd is en hoe Unity aan het werk is op Mysteryland. De film geeft een sfeerimpressie van het werken on the spot met het Unity team.

In dit artikel een indruk van ons werk in samenwerking met Celebrate Safe en het Amsterdam Dance Event.

De organisatie

Het verhaal van Unity begon zo’n 20 jaar geleden in Amsterdam, toen in 1996 Jellinek Preventie in samenwerking met uitgaanders uit de dance-scene een project opzette met als doel het minimaliseren van schade door alcohol en/of druggebruik onder uitgaanders. Inmiddels zijn er zes regio’s door heel Nederland actief. Al generaties lang zetten de vrijwilligers en medewerkers zich met hart en ziel in voor de Unity doelstellingen en missie.

Deze vrijwilligers worden door de medewerkers van Unity getraind tot peer educators. Het doel is om de risico’s van het gebruik van partydrugs zoveel mogelijk te beperken. Om deze risico reducerende boodschap over te brengen werken we met peer educators die voor hun leefstijlgenoten een betrouwbare bron van informatie zijn.

Alle peer educators hebben invloed op het Unity beleid en de werkzaamheden, doelgroep participatie staat centraal. De peer educators zijn tenslotte de deskundigen binnen hun eigen subcultuur. De vrijwilligers zijn allemaal jong, hebben verschillende interesses, achtergronden, opleidingsniveaus en muzikale voorkeuren maar houden allemaal van uitgaan en de leefstijl die daarbij komt kijken.

Wat doet Unity precies

De peer educators geven informatie en advies over het gebruik van alcohol en andere partydrugs op het moment dat de bezoekers van dance evenementen daarmee bezig zijn. On the spot! Naast de risicoreductie zet Unity zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de uitgaansscene en streeft Unity naar een zo veilig mogelijke omgeving voor de bezoekers.

Jellinek, Indigo, Novadic-Kentron, Brijder en IrisZorg bundelen hun inspanningen rond deze missie.

Unity is door het Loketgezondleven erkend als Goed onderbouwde interventie.

Lees ook het Jaarverslag van Unity

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Unity - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin