Jaarverslag

Unity in 2020

2020 was voor iedereen een heel raar jaar.
Niemand had kunnen voorspellen dat de evenementenbranche het zo hard te verduren zou krijgen door het coronavirus. In maart kwam alles tot stilstand, inclusief de een-op-een voorlichting die Unity zo gewend is.
De verplaatsing naar online vereiste flink wat flexibiliteit, maar met alle peers hebben we de schouders er onder gezet en veel voor elkaar gekregen.

Ook 2021 zal anders lopen dan we gewend waren. Toch kunnen we ook nu wat betekenen voor onze doelgroep.
We missen jullie en kunnen niet wachten weer op de evenementen te staan met onze fysieke voorlichting! We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor kleinschalige evenementen. Te denken valt aan een klein mobiel team van voorlichters of een creatieve activiteit die we kunnen inzetten als voorlichting.
Zolang dat nog niet kan, hebben we een tussenoplossing gevonden waarmee we op een grappige manier ook offline kunnen voorlichten: de Unity Games. Klassieke spellen in een harm reduction jasje. Nu thuis, straks op feesten. Online blijven we via onze nieuwe website en social media kanalen beschikbaar voor alle vragen over alcohol en andere drugs.

25 maart: live Q&A Pip Am Pat over uitgaan:
Wat is de functie van uitgaan en wat missen we hierdoor?
Met de PIPAmer (Unity Den Haag) en Pat Smith (nachtburgemeester van Den Haag).

Onderzoek naar het gebruik van genotmiddelen in corona-tijd

Meer roken, drinken en gebruiken in coronatijd … maar ook minder.

Unity hielp mee met de werving voor het onderzoek Antenne Corona Special. Check hier de resultaten.

Statistieken

Unity in 2021

Help ons de Unity games te verspreiden!
Hoe kunnen we onze doelgroep thuis, anoniem en op een leuke manier onze voorlichting aanbieden? We vroegen onze peers naar hun nieuwe hobby’s, en bordspellen bleken populair. Zo ontstonden de Unity games: klassieke spelletjes in een harm reduction jasje.

Nu thuis, straks spelen we samen op een feest. Door te spelen, blijft de info nog beter hangen. Ganzentrip, memory, kleuren of een ouderwetse kruiswoordpuzzel.
De Unity games zijn binnenkort te downloaden op de website.
Daarnaast kunnen we spellen beschikbaar stellen voor een winactie op de socials. Help jij ons onze games te verspreiden? Mail sarsani.schenk@jellinek.nl voor meer info.

De Unity Drugsinfo podcast
De podcast over drugs. Drugs kunnen leuk, interessant en leerzaam zijn, maar ook minder leuk en risicovol. Die risico’s willen we graag verminderen. Met deze podcast willen we daar aan bijdragen. Te luisteren op jouw favoriete podcast kanalen.

Wij danken alle instellingen voor verslavingszorg die achter ons staan, de leden van de begeleidingscommissie, samenwerkingspartners, de organisatoren en ook de nieuwe organisatoren die onze missie delen, alle feestgangers waar we het uiteindelijk allemaal voor doen en natuurlijk alle (oud) Unity peereducators, de vrijwilligers die samen zo’n enthousiaste groep experts vormen, dankzij wie Unity is uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse dancescene.

Oude jaarverslagen