Peer educators

We stellen een aantal van de in totaal 150 peer educators aan je voor:

David, 24 jaar, Unity Noord-Holland

Peercoach bij Unity Noord-Holland & preventiedeskundige in Zuid-Holland.

Dylan, 42 jaar, Unity Den Haag

Hoi, ik ben Dylan. Ik kom uit Den Haag en ik werk in de IT. Iets met zakelijke routers enzo. Lasers en tekno houden mij veel bezig. Ik ben lang geleden lid geworden bij Unity, in de eerste instantie voor de netwerkmogelijkheden en om de technische kant van feesten en festivals van dichtbij mee te kunnen maken. Ik zit nog steeds bij Unity, omdat het leuk is en de mensen leuk zijn. De raarste vraag die ik bij Unity gehoord heb is: ‘Ik ben nog niet zo lang zwanger. Kan ik xtc gebruiken?’

Felicity, 40 jaar, Unity Den Haag

Ik ben Fe Bloema en heb maanden en maanden bij Pascale (projectleider Unity Den Haag) vroeger gezeurd om een contract omdat ik super graag Unity wilde doen. Eerst was ik nog een beetje onwennig maar Unity is nu echt mijn leven geworden! Ik vind iedereen binnen Unity super chill en hoop dat Unity Den Haag in de toekomst lekker mag uitbreiden met andere steden in Zuid Holland. Voorlopig blijf ik samen met Amer, we werken goed samen. Inmiddels heb ik de afgelopen jaren echt heel veel over verschillende middelen geleerd en dat draag ik ook uit naar andere collega’s die er veel minder vanaf weten dan elke Unity peer. Wij zijn gewoon heel vet met z’n allen en ik ben trots op Unity. Nu alleen nog wat meer uren maar ja…

Floris, 45 jaar, Unity Brabant

Veldwerker/Preventiewerker NK
Sinds een aantal jaren coördinator bij UNITY Brabant. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik bezig als preventiewerker in Brabant, regio Eindhoven. Unity peereducatie vind ik een van de belangrijkste vormen van preventie. We werken vanuit de passie voor muziek met gedrevenheid voor het doorgeven van correcte informatie over gezonder uitgaan.

Hatim, 31 jaar, Unity Den Haag

Hallo, mijn naam is Hatim. Geboren in Jordanië, opgegroeid in Nederland. Voer graag gesprekken over taboes, waardoor Unity voor mij “het” juiste platform is. Ik wilde ook graag wat meer feesten buiten mijn eigen smaak en comfortzone opzoeken en sinds ik bij Unity zit heb ik bijna alles smaken en stijlen wel een keer mogen proeven. Verder biedt Unity mij veel mogelijkheden tot zelfontwikkeling zoals meedenken bij het maken van quizzen, het helpen bij trainingen en het creëren van grafische content. Sinds ‘17 lid van de Haagse familietak.

Isabelle, 24 jaar, Unity Brabant

Hoe komt het dat je zo extreem vrolijk wordt van XTC? Waarom heb je een dinsdagdip? Hoe werken hallucinaties? Dat zijn vragen die ik altijd al super interessant vond. Toen ik via mijn studie psychologie bij een lezing met Unity in contact kwam, wist ik dat dit het werk voor mij was!

Ik ga erg vaak naar frenchcore en early-hardcore feesten en nu kan ik feesten en werken mooi combineren. Ik vind het super gaaf om nieuwe dingen rondom drugs te onderzoeken en dit kan ik dan weer overbrengen via een babbeltje aan de stand. Dus wanneer de feesten weer mogen beginnen, kom dan gerust langs en ask me anything about drugs or alcohol!

Ivar, 28 jaar, Unity Noord-Holland

Mijn eerste kennismaking met Unity was een gastles van Dion Linssen op mijn social work-studie aan Inholland Haarlem. Hij vertelde wat Unity inhield en dat er een mogelijkheid was om feesten en stagelopen te combineren. Ik was meteen verkocht.

Daarnaast is de verslaving van een naaste en de problematiek in mijn familie ook een reden geweest om mij in te zetten en in te blijven zetten voor Unity. Het is erg fijn om met mensen in gesprek te kunnen gaan over middelengebruik en ik sta er volledig achter dat het beter helpt om te praten in plaats iets te verbieden.

Mijn leukste gesprekken zijn de gesprekken waarbij ik van mensen hoor dat ze het fijn vinden wat Unity doet en dat ik merk dat Unity echt iets kan betekenen voor iemand.

Jakovos, 25 jaar, Unity Amsterdam

Hallo! Ik ben Jaco! Op mijn 16e ben ik bekend geraakt met de wondere wereld van dance events. Sindsdien fladder ik door het feest als een technovlinder of stoom ik door de dansvloer als een sneltrein. Als de muziek maar goed is.

Ik ben sinds mijn studie ontzettend geïnteresseerd geraakt in de werking van drugs, met name psychedelica. Helemaal in de psychologie is dit booming, nu onderzoek en behandelingen met psychedelica weer opkomen.

Jan, 28 jaar, Unity Gelderland

Ik kom kom oorspronkelijk van de boerderij in Lelystad. Nu (afgestudeerd)
bioloog en medewerker test service Arnhem.

Via de testservice ben ik terecht gekomen bij Unity. Ik vind het leuk om met mensen in gesprek in te gaan over hun gebruik, kennis te delen en stigma’s laten verdwijnen.

Met name geïnteresseerd in de biochemie van middelengebruik, de (evolutionaire) historie en de maatschappelijke impact van nu.

Jelmer, 26 jaar, Unity Gelderland

Drum & Bassigheid 🔊

Jennifer, 30 jaar, Unity Amsterdam

Hi allemaal!
Zo’n 10 (!) jaar geleden ben ik bij Unity gekomen, omdat ik zelf veel naar feesten ging en veel te weten kwam over middelen gebruik. Ik liep met enige regelmaat langs de stand om een praatje te maken. Ik voelde mij daar erg op mijn gemak en na enige tijd toch besloten om zelf ook peer te worden. Tot op heden geen spijt van! 2016-2019 ben ik peercoach geweest in Amsterdam en momenteel werk ik als casemanager bij Mentrum

Joppe, 27 jaar, Unity Noord-Holland

Ik merk dat er in mijn omgeving drugs wordt gebruikt, zonder dat mensen daar te veel bij na denken. Ik zou daar met mijn kennis verandering in willen brengen.
Ik ben vlak voor de eerste lockdown bij Unity begonnen, de echt grote feesten heb ik dus nog niet meegemaakt. Dit is iets waar ik zeker naar uitkijk!

Julian, 24 jaar, Unity Gelderland

Research Intern in Mitochondrial Pharmacology and Toxicology | Master’s student in Medicinal Chemistry

Jurjen, 29 jaar, Unity Noord-Holland

Hey! Mijn naam is Jurjen, en ik werk voor Unity regio Noord Holland. Ik zorg ervoor dat wij in mijn regio op deze mooie feesten kunnen staan.

Met Unity ga je heerlijk naar feesten/festivals en kom je allerlei verschillende mensen te spreken, wat vaak interessante gesprekken kunnen zijn. De combinatie van feest en werk is perfect voor mij. Daarom sta ik eigenlijk altijd wel met trots voor te lichten aan onze doelgroep. Unity is leerzaam voor zowel de persoon met de quizzen, als de persoon die de quiz doet en dat is wat het werk interessant houdt. Ik werk er sinds 2016 en ben er zeker nog lang niet klaar mee.

Kjeld, 28 jaar, Unity Den Haag

Hoi, ik ben Kjeld en ik zou ook zomaar een ancient Kelt kunnen zijn. Met mijn lange haren in de wind vermaak ik me wel op elk feestje, zolang er maar geen Hazes voorbij komt, dan ga ik met dingen gooien. Ik zag Unity een keer voorbijkomen en dacht ‘dat lijkt me gaaf!’. En nu ben ik hier. In mijn vrije tijd én tijdens mijn werk bij TU Delft hou ik me bezig met sport en beweging in de meest brede zin, waarbij ik me nu vooral richt op deadliften. Kunnen we Unity ook nog een stukje hoger optillen?

Lana, 31 jaar, Unity Den Haag

Hi ik ben Lana. Ik werk al een tijdje in het onderwijs en kwam de eerste keer met Unity in aanraking op Awakenings. Ik was erg verbaasd over het concept en toen ik ze later nog wat vaker zag staan had ik besloten om ook mee te doen. Zo kom buiten mijn eigen bubble, buiten de standaard begaanbare paden qua feestjes die ik zelf zou bezoeken. Via Unity ontmoet ik andere mensen en subculturen dan waar ik normaal gesproken mee in aanraking zou komen. Om deze reden zou ik nog best wel eens naar Defqon.1 willen gaan bijvoorbeeld, een festival waar ik normaal gesproken echt nooit heen zou gaan. Hardstyle is niet echt mijn ding, maar de ervaring lijkt me zeker de moeite waard.

Lianne, 33 jaar, Unity Den Haag

Hoi!! Ik ben Lian, en ik kom uit Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Unity Den Haag. Unity heeft mij geholpen met het veilig gebruiken van middelen, toen ik nog jong en onbezonnen was. Dit was voor mij een goede reden om bij Unity aan de slag te gaan; mensen voorlichten over drugs!

Ik ga meestal naar hardcore feesten, maar ik ben nu ook vaak aanwezig bij psytrance feesten. Dit komt door Unity, je komt op allerlei soorten feesten en zo ben ik psytrance gaan waarderen!

Lola, 23 jaar, Unity Den Haag

Hi There,
Mijn naam is Lola en ik ben echt een mensen mens. Het liefst ben ik met mijn vriendengroep en geniet ik van herinneringen of mooie momenten die gemaakt worden. Ik ben vaak in de sportschool te vinden waar ik altijd uitdaging blijf zoeken. Daarnaast werk ik als preventiedeskundige wat echt een topbaan is. Echter vind ik wel dat het weekend dan weer geëindigd kan worden met een feestje of festival!

Nikita, 24 jaar, Unity Den Haag

Hoi, ik ben Nikita en ik ben pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal. Door mijn werk ben ik geïnteresseerd geraakt in werken met mensen en kennis overdragen. Enkele jaren geleden leerde ik het project kennen op een feestje waar ik als bezoeker was. Het idee sprak me enorm aan maar het duurde nog even voordat ik de stap maakte om daadwerkelijk bij Unity te gaan. Nu ben ik het nieuwste lid van Unity Den Haag en kijk ik er naar uit om binnenkort (als de maatregelen het toelaten) de training te af te ronden en mijn eerste feestjes te draaien. Tot snel!

Raoul, 45 jaar, Unity Amsterdam

Na een studie psychologie was het me niet helemaal duidelijk wat ik nou moest in het leven. Wel was duidelijk dat ik het interessant vond om met drugs te werken. Een vriendin raadde me aan om vrijwilliger te worden bij Unity te gaan en zo geschiedde. Al snel belandde ik bij de testservice en bij het coördinerend bureau DIMS. En als peer coach had ik de gelegenheid om wat dieper in het project te duiken. In 2017 ben ik coördinator in Amsterdam bij Unity en de testservice geworden. In 2022 heb ik de eer gekregen om projectleider te worden in Amsterdam.
Unity is over de jaren echt een familie geworden. Samen aan een gemeenschappelijk doel werken schept een band. Niet alleen is het leuk om met zijn allen naar een feestje te gaan, maar ook is het erg leuk om samen in een onderwerp te duiken en meer te leren over een bepaalde drugs of ander druggerelateerd onderwerp.

Remco, Unity Flevoland

Ik ben Remco de Jong en alweer 37 jaar oud. Na mijn studie in het sociaal werk aan de HvA heb ik vrijwel alle projecten in de kaders van Erasmus+ in Flevoland geïmplementeerd. Hier heb ik meerdere prijzen mee gewonnen. Toen ik 27 jaar oud was raakte ik verslaafd en ben ik uit mijn eigen projecten gezet door de Europese Unie. Ik heb mijzelf kunnen herpakken en ben in 2021 afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige op Windesheim met ervaringsdeskundigheid en doe nu de studie Master Social Work op de HvA waarbij ik onderzoek hoe ervaringsdeskundigheid een meerwaarde kan zijn in het preventiewerk. Je zal mij nooit onder invloed zien omdat ik door mijn kwetsbaarheid de keuze heb gemaakt nooit meer middelen te gebruiken.

Rianne, 28 jaar, Unity Den Haag

Hee! Ik ben Rianne en ik vind het heel fijn om me te omringen met andere open minded mensen die iets te vertellen hebben. Unity is de ideale plek hiervoor. Ik raak super geïnspireerd door gesprekken met andere peers, preventie experts en bezoekers aan de stand met een persoonlijk verhaal. Om mijn kennis te delen en zo voor nog meer liefde op de dansvloer te zorgen, is voor een techno liefhebber als ik geweldig om te doen!

Rick, 27 jaar, Unity Den Haag

Hey, ik ben Rick. Wat ik onwijs leuk vind bij Unity is dat je team een kant en klare vriendengroep is. Alles is bespreekbaar, waardoor iedereen op een feestje de kans heeft om eerlijk te zijn over een eerste biertje tot worstelen met coke verslaving en alle vragen hierover kunnen aan ons gesteld worden. Je komt met heel veel nieuwe muziekstijlen en de behorende mensen in contact. Je kan ook buiten je regio werken waardoor je een goed netwerk opbouwt in heel Unity nl. Dit versterkt Unity als voorlichtingsteam. Ik studeer psychologie wat ik toe kan passen bij Unity en veel vragen van gasten kan ik meenemen naar school om verder uit te zoeken.

Sara, 24 jaar, Unity Brabant

Hoi hoi, ik ben Sara en ik ben Peer bij Unity Brabant.
Sinds mijn tienerjaren groeide mijn interesse voor het bespreken van taboes. Ik keek toen al graag naar ‘Spuiten en Slikken’. Als hier dan een onderwerp werd besproken, wilde ik er alleen nog maar meer over leren.

Op mijn 17e kwam ik Unity tegen op een evenement. Ik vond het zo tof dat zij precies deden wat ik ook wilde doen, namelijk mensen voorlichten met als doel harm reduction. Toen ik eindelijk 18 werd kon ik aansluiten!

Wat ik het leukste vind aan Unity is aanwezig kunnen zijn bij een evenement, waar je ook nog iets waardevols kan bijdragen! De bijzondere gesprekken met bezoekers blijven mij mijn hele leven bij.

Sita, 30 jaar, Unity Den Haag

Mijn naam is Sita en ik kom uit Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Ik ben sinds februari 2017 peer bij Unity. Hiervoor werk ik veel bij veel verschillende feesten, niet alleen voor de regio Den Haag, maar ik kom ook regelmatig bij feesten in de andere regio’s. Zo kom ik veel verschillende mensen tegen en zie ik wat er speelt buiten Den Haag. Werken bij Unity sluit aan bij mijn opleiding als cultureel maatschappelijk vormer en kan ik hier mijn communicatieve en creatieve ei kwijt. Het is belangrijk dat ik zo wat terug kan doen voor de maatschappij, en haal hier ook veel voldoening uit.

Teun, 30 jaar, Unity Brabant

Hallo, ik ben Teun. In 2018 ben ik bij Unity gegaan, omdat ik de visie van harm reduction omarm en graag een steentje bijdraag. Ik vind het erg leuk om het taboe te doorbreken en open gesprekken te voeren bij de Unity stand. Daarnaast ben ik door het vrijwilligen op allerlei feesten terechtgekomen waar ik vanuit mijn eigen muzieksmaak nooit terecht was gekomen, heel tof om mee te maken!

Xandra, 49 jaar, Unity Brabant

FUN LOVIN’ CRIMINAL

Xenia, 31 jaar, Unity Noord-Holland

Ik kwam Unity zelf altijd tegen op festivals en vond het mega leuk. Zelf wil ik alles weten over drugs en die kennis delen.
De feesten en festivals waar ik normaal zelf geen kaartje voor zou kopen, vind ik leuk om met Unity te onderzoeken. Het is ontzettend gaaf om daar rond te lopen, de sfeer en mensen mee te maken.