Peer educators

We stellen een aantal van de in totaal 150 peer educators aan je voor:

Edo, 33 jaar, Unity Gelderland

Hallo mijn naam is Edo,
Sinds 2015 werk ik als vrijwilliger bij Unity. In eerste instantie kwam ik bij Unity voor de gratis feesten, maar ik kwam er als snel achter dat het praten met gelijkgestemden zeker net zo leuk is als het feesten zelf. In het dagelijks leven werk ik als vastgoedfotograaf. In mijn vrije tijd ga ik graag een stuk skaten, daarna ga ik graag een speciaalbiertje of wijntje drinken.

Edwin, 30 jaar, Unity Gelderland

Hi!

Mijn naam is Edwin Schipper Gonzalez en ondertussen alweer bijna 30! Vanaf 2016 ben ik als peer actief bij Unity. De biochemische werking van drugs heb ik altijd interessant gevonden. Bij Unity kon ik hier veel van opsteken! Daarnaast is gratis feesten ook helemaal niet verkeerd.

Ik ben daarnaast werkzaam als engineer duurzame energiesystemen. Tevens ben ik ook actief als reservist bij de nationale reserve. Erg druk maar leuk leventje dus!

Fransje, 26 jaar, Unity Gelderland

Hoi! Leuk dat je mijn bio leest! Ik ben Peer bij Unity omdat ik het ontzettend leuk vind om met mensen te babbelen en naar feestjes te gaan. Bij Unity kan ik dat allebei doen en daarbij ook nog eens mensen kennis bij brengen over drugsgebruik. Kom jij bij ons langs op het volgende feestje? 🪩

Ivar, 28 jaar, Unity Noord-Holland

Mijn eerste kennismaking met Unity was een gastles van Dion Linssen op mijn social work-studie aan Inholland Haarlem. Hij vertelde wat Unity inhield en dat er een mogelijkheid was om feesten en stagelopen te combineren. Ik was meteen verkocht.

Daarnaast is de verslaving van een naaste en de problematiek in mijn familie ook een reden geweest om mij in te zetten en in te blijven zetten voor Unity. Het is erg fijn om met mensen in gesprek te kunnen gaan over middelengebruik en ik sta er volledig achter dat het beter helpt om te praten in plaats iets te verbieden.

Mijn leukste gesprekken zijn de gesprekken waarbij ik van mensen hoor dat ze het fijn vinden wat Unity doet en dat ik merk dat Unity echt iets kan betekenen voor iemand.

Jakovos, 25 jaar, Unity Amsterdam

Hallo! Ik ben Jaco! Op mijn 16e ben ik bekend geraakt met de wondere wereld van dance events. Sindsdien fladder ik door het feest als een technovlinder of stoom ik door de dansvloer als een sneltrein. Als de muziek maar goed is!

Ik ben sinds mijn studie ontzettend geïnteresseerd geraakt in de werking van drugs, met name psychedelica. Helemaal in de psychologie is dit booming, nu onderzoek en behandelingen met psychedelica weer opkomen.

Jelmer, 27 jaar, Unity Gelderland

Drum & Bassigheid 🔊

Jennifer, 31 jaar, Unity Amsterdam

Hi allemaal!
Zo’n 11 (!) jaar geleden ben ik bij Unity gekomen. Ik werkte eerst voor Team Alert, maar ik vond dat helemaal niet leuk. Ik ging al veel naar feesten enwist veel over middelengebruik. Met enige regelmaat liep ik langs de stand om een praatje te maken. Ik voelde mij daar erg op mijn gemak en na enige tijd toch besloten om zelf ook peer te worden.
Tot op heden geen spijt van!

2016-2019 ben ik peercoach geweest in Amsterdam en momenteel werk ik als casemanager bij Mentrum.

Joppe, 28 jaar, Unity Noord-Holland

Ik merk dat er in mijn omgeving drugs wordt gebruikt, zonder dat mensen daar te veel bij na denken. Ik zou daar met mijn kennis verandering in willen brengen.
Ik ben vlak voor de eerste lockdown bij Unity begonnen, de echt grote feesten heb ik dus nog niet meegemaakt. Dit is iets waar ik zeker naar uitkijk!

Kjeld, 29 jaar, Unity Den Haag

Hoi, ik ben Kjeld en ik zou ook zomaar een ancient Kelt kunnen zijn. Met mijn lange haren in de wind vermaak ik me wel op elk feestje, zolang er maar geen Hazes voorbij komt, dan ga ik met dingen gooien. Ik zag Unity een keer voorbijkomen en dacht ‘dat lijkt me gaaf!’. En nu ben ik hier. In mijn vrije tijd én tijdens mijn werk bij TU Delft hou ik me bezig met sport en beweging in de meest brede zin, waarbij ik me nu vooral richt op deadliften. Kunnen we Unity ook nog een stukje hoger optillen?

Lianne, 33 jaar, Unity Den Haag

Hoi!! Ik ben Lian, en ik kom uit Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Unity Den Haag. Unity heeft mij geholpen met het veilig gebruiken van middelen, toen ik nog jong en onbezonnen was. Dit was voor mij een goede reden om bij Unity aan de slag te gaan; mensen voorlichten over drugs!

Ik ga meestal naar hardcore feesten, maar ik ben nu ook vaak aanwezig bij psytrance feesten. Dit komt door Unity, je komt op allerlei soorten feesten en zo ben ik psytrance gaan waarderen!

Lola, 23 jaar, Unity Den Haag

Hi There,
Mijn naam is Lola en very happy dat ik bij de Unity crew hoor! Ik ben werkzaam als preventiedeskundige in Den Haag en daar kan Unity natuurlijk niet bij vergeten worden! Unity is de ultieme plek om met mensen het gesprek aan te gaan, waar je dat ergens anders misschien niet zo snel zou doen. Daarnaast ben ik super gek op festivals sluit dus lekker goed aan.

Niek, 23 jaar, Pink Unity

Hoi! Ik ben Niek, 23 jaar, woon in Utrecht, en studeer (nog) Liberal Arts and Sciences. Je mag alle voornaamwoorden voor mij gebruiken, maar die/hen hebben de voorkeur 🙂

Noor, 25 jaar, Unity Utrecht

25, MSc Experimental Physis afgerond in juni. Favo genres zijn drum and bass en acid techno, favo feestjes Blackout, Korsakov en Intercell 🙂

Rachelle, 26 jaar, Unity Gelderland

Hallo! Ik zit al sinds mei 2015 bij Unity, inmiddels sinds januari 2019 ook als peercoach in Gelderland. Mij vind je vooral op techno- en de grotere hardstylefeesten!

Remco, Unity Flevoland

Ik ben Remco de Jong. Na mijn studie in het sociaal werk aan de HvA heb ik vrijwel alle projecten in de kaders van Erasmus+ in Flevoland geïmplementeerd. Hier heb ik meerdere prijzen mee gewonnen. In 2021 ben afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige op Windesheim met ervaringsdeskundigheid en doe nu de studie Master Social Work op de HvA waarbij ik onderzoek hoe ervaringsdeskundigheid een meerwaarde kan zijn in het preventiewerk.

Rianne, 28 jaar, Unity Den Haag

Hee! Ik ben Rianne en ik vind het heel fijn om me te omringen met andere open minded mensen die iets te vertellen hebben. Unity is de ideale plek hiervoor. Ik raak super geïnspireerd door gesprekken met andere peers, preventie experts en bezoekers aan de stand met een persoonlijk verhaal. Om mijn kennis te delen en zo voor nog meer liefde op de dansvloer te zorgen, is voor een techno liefhebber als ik geweldig om te doen!

Rick, 27 jaar, Unity Den Haag

Hey, ik ben Rick. Wat ik onwijs leuk vind bij Unity is dat je team een kant en klare vriendengroep is. Alles is bespreekbaar, waardoor iedereen op een feestje de kans heeft om eerlijk te zijn over een eerste biertje tot worstelen met coke verslaving en alle vragen hierover kunnen aan ons gesteld worden. Je komt met heel veel nieuwe muziekstijlen en de behorende mensen in contact. Je kan ook buiten je regio werken waardoor je een goed netwerk opbouwt in heel Unity nl. Dit versterkt Unity als voorlichtingsteam. Ik studeer psychologie wat ik toe kan passen bij Unity en veel vragen van gasten kan ik meenemen naar school om verder uit te zoeken.

Sean, 25 jaar, Unity Gelderland

Ik ben Sean en ik ben al een tijdje bij Unity. Ik heb heel PsychonautWiki uitgelezen en dit aangevuld met een set boeken en een hoop uurtjes op Erowid. Op deze manier heb ik brede kennis vergaard over verschillende drugs. Op feesten deel ik met liefde deze kennis, zodat mensen verstandige en verantwoordelijke keuzes kunnen maken voor zichzelf. En natuurlijk: gratis feesten!

Sita, 30 jaar, Unity Den Haag

Mijn naam is Sita en ik kom uit Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Ik ben sinds februari 2017 peer bij Unity. Hiervoor werk ik veel bij veel verschillende feesten, niet alleen voor de regio Den Haag, maar ik kom ook regelmatig bij feesten in de andere regio’s. Zo kom ik veel verschillende mensen tegen en zie ik wat er speelt buiten Den Haag. Werken bij Unity sluit aan bij mijn opleiding als cultureel maatschappelijk vormer en kan ik hier mijn communicatieve en creatieve ei kwijt. Het is belangrijk dat ik zo wat terug kan doen voor de maatschappij, en haal hier ook veel voldoening uit.

Teun, 31 jaar, Unity Brabant

Hallo, ik ben Teun. In 2018 ben ik bij Unity gegaan, omdat ik de visie van harm reduction omarm en graag een steentje bijdraag. Ik vind het erg leuk om het taboe te doorbreken en open gesprekken te voeren bij de Unity stand. Daarnaast ben ik door het vrijwilligen op allerlei feesten terechtgekomen waar ik vanuit mijn eigen muzieksmaak nooit terecht was gekomen, heel tof om mee te maken!

Tim, 22 jaar, Unity Gelderland

Ik kom uit Nijmegen.
Ik studeer biomedische wetenschappen (net geneeskunde, maar dan voor onderzoek).

Mijn favoriete drugs zijn psychedelica, met name LSD. Ik neem eigenlijk alles wel, of heb het wel eens een keer geprobeerd, waaronder ook bekende en onbekende RCs. Ik wil alles wel proberen en daarbij ook precies uitzoeken hoe het werkt, van fysiologisch tot zelfs het receptor/moleculaire niveau.

Ik hou van veel soorten EDM, vooral dnb, neuro, dubstep en tearout doen mij goed. Ik vind het leuk om te varieren en nieuwe genres te ontdekken.

Tirza, 25 jaar, Unity Gelderland

Ik ben Tirza, 25 jaar, buitenmens en muziekliefhebber. Ik stamp graag op Drum and Bass, doe vrolijke dansjes op Techhouse en Disco, en ben helemaal euforisch over de wederopstanding van alles wat met Trance te maken heeft! Ik ga graag met mensen in gesprek en daag met liefde je uit om kritisch na te denken over allerlei onderwerpen. Daarnaast kom ik met een grote voorliefde voor taarten bakken en hondjes knuffelen.

Xenia, 32 jaar, Unity Noord-Holland

Ik kwam Unity zelf altijd tegen op festivals en vond het mega leuk. Zelf wil ik alles weten over drugs en die kennis delen.
De feesten en festivals waar ik normaal zelf geen kaartje voor zou kopen, vind ik leuk om met Unity te onderzoeken. Het is ontzettend gaaf om daar rond te lopen, de sfeer en mensen mee te maken.