Speed/amfetamine

Wat is speed/amfetamine?

Amfetamine is een chemisch middel met een stimulerende werking, en staat ook wel bekend onder de naam speed, pep, of snelle. Amfetamine komt vrijwel altijd voor in poedervorm, maar bestaat ook als pil. Er zijn verschillende soorten amfetamine. Op deze pagina hebben we het over de amfetamine die bekendstaat onder de naam ‘speed’. Deze variant komen we voornamelijk in het Nederlandse uitgaansleven tegen.


Effecten van speed/amfetamine

Amfetamine is een stimulerend middel.

Het effect van een middel wordt bepaald door eigenschappen van het middel zelf, maar ook door de set en setting van de gebruiker. Hier beschrijven we welke effecten amfetamine over het algemeen heeft.

Amfetamine zorgt voor een stijging van je ademhaling, hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Pupillen worden groter, en je krijgt een droge mond omdat je lichaam minder speeksel aanmaakt. Je moet vaker plassen, je zweet meer en hebt stijve kaken door verhoogde spierspanning. Ademhalen gaat makkelijker omdat je bronchiën (luchtwegen) uitzetten. Honger en moeheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je voelt je vrolijk en vol energie, je hebt zin om veel en vlug te praten, bent alert en kunt de hele nacht door dansen. Je hebt meer uithoudingsvermogen en spierkracht. Sommige gebruikers krijgen meer zelfvertrouwen. Anderen voelen zich rusteloos, angstig, paranoia, geïrriteerd of agressief. ook typerend zijn herhalende bewegingen en het verplaatsen en weer terugzetten van voorwerpen.

Nadat amfetamine is uitgewerkt, slaat de vermoeidheid toe, en krijgen gebruikers last van een kater. Een vervelende bijwerking is dat je maar moeilijk in slaap valt na amfetamine gebruik. Amfetamine put de energievoorraden in je lichaam uit. De dagen na amfetamine gebruik kun je dus vermoeid zijn. Sommige mensen voelen zich enkele dagen neerslachtig. De kater na amfetamine wordt erger als je niet voldoende eet voor, tijdens en na het gebruik.

Positieve effecten (negatieve) Bijwerkingen

Energiek gevoel

Energiek gevoel

Verhoging bloeddruk en hartslag

Verhoging bloeddruk en hartslag

Alertheid

Verhoging lichaamstemperatuur

Verhoging lichaamstemperatuur

Toename in zelfvertrouwen

Je voelt je zelfverzekerder.

Behoefte aan contact, praten en intimiteit

Behoefte aan contact, praten en intimiteit

Slapeloosheid

Slapeloosheid. Vooral na het nemen van een tweede dosis.

Verandering in tijdsperceptie

Verminderde eetlust

Verminderde eetlust

Stemmingsverandering

Verwarring en rusteloosheid

Verwarring en rusteloosheid

Toegenomen libido

Toegenomen seksuele verlangens

Prikkelbaar

Je bent snel geïrriteerd of opgefokt. Soms kan iemand ook agressief worden.

Versnelde gedachten

Denken lijkt sneller te gaan. Het is makkelijker om helder na te denken.

Druk op de borst / hartkloppingen

Druk op de borst / hartkloppingen

Misselijkheid/overgeven

Misselijkheid/overgeven

Duizelig

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Zweten

Zweten

Verwijde pupillen

Droge mond

Droge mond

Erectieproblemen

Hallucinaties

Bij hoge doseringen komt het soms voor dat gebruikers dingen ervaren die er niet zijn.


Dosering en gebruikswijze van speed/amfetamine

Amfetamine kan worden gesnoven (nasaal), geslikt (oraal), gespoten (intraveneus) of geplugd (anaal).

Snuiven is de meest gebruikelijke manier om amfetamine te nemen Het snuiven wordt soms als pijnlijk ervaren. Je kunt amfetamine ook oraal nemen in pilvorm, door een beetje poeder in een drankje op te lossen of door het poeder in een vloeitje te doen en door te slikken. Dit laatste wordt ook wel een speed-bommetje genoemd.

Amfetamine is op de illegale markt verkrijgbaar in zeer uiteenlopende sterktes. Het wordt vaak versneden met cafeïne. Om te weten hoe zuiver je amfetamine is, kun je deze anoniem laten testen bij de testservice.

Door de uiteenlopende sterkte van speed is een dosering bepalen moeilijk. Al bij het snuiven of slikken van een heel klein beetje amfetamine (een sleutelpuntje) is het effect voelbaar. Een gebruikelijke dosis ligt tussen de 5-40 milligram amfetamine. Bij het snuiven van speed heb je minder nodig voor het zelfde effect dan als je het oraal inneemt. Door een te hoge dosis amfetamine, kun je je behoorlijk klote voelen.


Werkingsduur van speed/amfetamine

Bij snuiven komt de amfetamine via het neusslijmvlies in het bloed terecht, de effecten komen dan op binnen enkele minuten. Bij slikken duurt het langer voor je iets voelt. Afhankelijk van wat je hebt gegeten, duurt het bij slikken zo’n 15 – 20 minuten voordat de amfetamine begint te werken. Bij spuiten werkt het vrijwel onmiddellijk. De effecten van amfetamine houden gemiddeld 5 tot 8 uur aan, maar dit kan soms langer zijn. Veel gebruikers ervaren nog na-effecten tot 12 uur na inname. Houd hier dus rekening mee; gedurende die uren kun je namelijk niet of moeilijk eten en slapen!

Kies je ervoor om de amfetamine te snuiven, wacht dan in elk geval altijd minimaal een half uur voordat je bijneemt. Wacht bij oraal gebruik minimaal een uur. Vanwege de lange na-effecten wordt bijnemen afgeraden.


Risico’s van speed/amfetamine

Gebruik van amfetamine brengt risico’s met zich mee. Bij een overdosering kunnen er gevaarlijke effecten optreden zoals oververhitting en leverstoornissen.

Amfetamine versnelt de hartslag en verhoogt de bloeddruk. Mensen met een hoge bloeddruk en/of hartproblemen wordt afgeraden te experimenteren met stimulerende middelen. Ook kan amfetamine aan psychose triggeren bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Regelmatig gebruik van amfetamine kan veel impact hebben op de slaapkwaliteit, wat negatieve effecten kan hebben op de weerstand en de algehele gezondheid. Er is een verhoogde kans op ontstekingen, vooral bij vrouwen. Ook kan het leiden tot gewichtsverlies.

Gebruik van amfetamine kan leiden tot verslaving. Dit risico is groter bij snuiven en spuiten dan bij slikken. Wanneer je veel en vaak amfetamine gebruikt, heb je er steeds meer van nodig om nog effect te voelen (tolerantie). Iemand die lang gebruikt, heeft op den duur wel 20 keer zoveel nodig als waar hij ooit mee begon. De gewenning treedt op voor zowel het psychische, als voor het eetlustremmende effect, maar niet voor het bloeddrukverhogende effect. In het verleden is amfetamine ook wel gebruikt als vermageringsmiddel. Gevaarlijk, omdat je dan steeds meer amfetamine moet nemen terwijl je bloeddruk verder omhoog gaat.

De dagen na gebruik voelen gebruikers zich vaak oververmoeid, lusteloos, depressief en onrustig. Na een dag of twee wordt de verloren slaap ingehaald en neemt de eetlust zeer sterk toe. Als langdurige gebruikers stoppen, komen deze verschijnselen in verhevigde mate voor. Ze voelen zich uitgeput en depressief, maar al te vaak een reden om weer opnieuw te gebruiken. Lichamelijke ontwenningsverschijnselen zijn relatief mild.

Risico’s op korte termijn

Overdosis

Je kunt een overdosis van een drug nemen. Hierdoor kun je misselijk worden en overgeven, hele hoge koorts krijgen en oververhit raken. Ook kun je leverstoornissen ontwikkelen, je nieren kunnen niet meer goed werken, je kunt een epileptische aanval krijgen. Een overdosis kan leiden tot een comateuze toestand en mogelijk zelfs tot de dood.

Triggeren (drugs-) psychose

Door veel en vaak te gebruiken kan de gevoeligheid voor het ontwikkelen van een psychose toenemen. Als je in een drugspsychose terecht komt heb je last van waanideeën, hallucinaties en kun je heel angstig worden. Kenmerkend voor deze vorm van psychose zijn tintelingen en jeuk maar ook het zien van kleine beestjes onder de huid. Het begint vaak met het gevoel hebben dat je in de gaten gehouden wordt en je kunt achtervolgingswanen ontwikkelen. Ook het zien van flitsen vanuit je ooghoeken hoort hierbij. Het is nog onduidelijk of dit alleen kan worden getriggered bij mensen die hier al aanleg voor hebben, of dat regelmatig amfetaminegebruik en ongezonde leefstijl op zichzelf een psychose kan opwekken. Als je stopt met gebruiken verdwijnt ook de drugspsychose.  Zwaar en langdurig gebruiken veroorzaakt ook vaak depressieve of angstige gevoelens.

Dagen achter elkaar gebruiken zonder te slapen, te rusten en te eten zorgt voor uitputting van je lichaam en hierdoor ligt een psychose op de loer. Mocht iemand in je omgeving psychotisch en angstig reageren? Help diegene dan door even stil te leggen waar jullie mee bezig waren (muziek, TV even uit) en een andere setting op te zoeken waar diegene rust krijgt. Spreek rustig, blijf begripvol en ga zo nodig even samen naar buiten. Ontken of bevestig eventuele wanen niet en mocht het niet beter worden, schroom dan niet om de huisartsenpost te bellen. Die zijn er om je te helpen en kunnen zo nodig consulteren of een recept uitschrijven of op andere wijze zorg verlenen.

Vasoconstrictie (bloedvatvernauwing)

Oververhitting

Oververhitting (hyperthermie) kan optreden wanneer je lichaamstemperatuur teveel stijgt. Wanneer je in een warme, drukke omgeving je drugs gebruikt (zoals een club of party of in de zon op een festival) loopt je lichaamstemperatuur nog verder op. Als je dan ook nog een lange tijd achter elkaar hard staat te dansen, kan oververhitting optreden.

Symptomen van een beginnende oververhitting;

 • Hoofdpijn
 • Verwardheid
 • Stijve spieren
 • Duizeligheid

Dit zijn allemaal symptomen die ook onder de ‘normale’ bijwerkingen van een drug kunnen vallen. Als de lichaamstemperatuur niet daalt kunnen de volgende symptomen optreden:

 • Rillen
 • Snelle hartslag
 • Bleek uiterlijk
 • Verminderd bewustzijn
 • Misselijkheid
 • Braken

Stijgt de lichaamstemperatuur tot 40-41 graden Celsius dan is de situatie levensbedreigend:

 • Afbraak van spierweefsel
 • Bloedstolling door het hele lichaam
 • Verslechterd functioneren van nieren en lever
 • Epileptische aanvallen

Oververhitting kan, afhankelijk van de omstandigheden, soms ook optreden bij ‘normale’ doseringen van een drug.

Oververhitting is zeer gevaarlijk en moeilijk te behandelen. Het zoeken van afkoeling, het nemen van rust en het drinken van voldoende water (maximaal één glas per uur) is nodig om oververhitting te voorkomen. Zweten is ook een belangrijke manier om af te koelen: door het verdampen van het laagje zweet op je huid koelt je huid af. Maar als de luchtvochtigheid heel hoog is (wanneer de druppels van het plafond vallen) kan het zweet veel minder goed verdampen en daardoor kan je lichaam niet goed afkoelen.

Epileptische aanval

Het gebruiken van deze drug vergoot de kans op een epileptische aanval als je daar gevoelig voor bent

Ernstige acute verwardheid (opwindingsdelier)

Een acute opwindingstoestand wordt ook wel een opwindingsdelier genoemd, en betreft een staat van zijn die meestal wordt veroorzaakt door teveel drank- of drugsgebruik. De acute opwindingstoestand is een levensbedreigende situatie waarbij tijdig door professionele hulpverleners moet worden ingegrepen. Je kunt het herkennen doordat iemand zich motorisch heel onrustig en agressief gedraagt. Het slachtoffer slaat om zich heen en laat zich niet kalmeren. De agressie is niet gericht, maar in het wilde weg. Vaak lukt het niet om contact te maken met het slachtoffer. Het slachtoffer vecht door, zelfs wanneer hij overmeesterd is door politie en beveiliging.

Omdat iemand zich zo gedraagt, is het best voor te stellen dat security of hulpverleners iemand willen overmeesteren door diegene neer te drukken of vast te houden (fixatie). Dit is echter gevaarlijk en kan leiden tot de dood. Op het moment dat je iemand met een opwindingsdelier tegenhoudt gaat de persoon zich alleen maar harder verzetten waardoor de hartslag/bloeddruk blijven stijgen.

Risico’s op lange termijn

Geestelijke verslaving

Geestelijke verslaving houdt in dat je denkt niet meer zonder een middel te kunnen.

Je kan wel in één keer stoppen, zonder dat je lichaam daar problemen mee krijgt.

Psychische klachten

Er kunnen psychische klachten ontstaan of al aanwezige psychische klachten kunnen verergeren. Je somber of angstig voelen, niet lekker in je vel zitten en slechte concentratie.

Verhoogde kans hartritmestoornissen, hartinfarct en hersenbloedingen

Oververmoeidheid en slapeloosheid

Gewichtsverlies

Ongezonde huid

Na langdurig gebruik ziet de huid er vaak minder gezond uit. Ook heb je sneller last van puistjes of andere huidaandoeningen.

Beschadiging neusslijmvlies (alleen bij snuiven)

Snuiven van drugs kan leiden tot beschadiging van het neusslijmvlies. Dit kan zich onder andere uiten in een verminderd reuk en smaak vermogen. Ook kan het leiden tot chronische verkoudheid en bloedneuzen.

Hersenschade

Ongezonde tanden en tandvlees

Gebruikt van deze drug heeft een negatieve invloed op je gebit. Je tanden kunnen verkleuren, maar ook wordt de kans op ontstekingen of gaatjes groter.

HIV en hepatitisinfectie (alleen bij spuiten)

Bij het spuiten van drugs loop je verhoogd risico op HIV, hepatitis en andere infecties. Spuiten wordt om deze sterk afgeraden. Als je toch besluit te spuiten, let er dan op dat je geen naalden deelt met anderen en dat je elke keer een schone naald gebruikt.

Leverschade


Unity tips speed/amfetamine

Echt veilig gebruik van amfetamine bestaat niet. De risico’s kunnen wel beperkt worden, lees daarvoor de Unity tips:

 • Gebruik alleen als je je goed voelt
 • Gebruik niet om de nadelige effecten van amfetamine gebruik (zoals vermoeidheid of depressie) tegen te gaan. Dit is de basis voor een verslaving;
 • Rust goed uit voor en na amfetamine gebruik
 • Eet gezond voor en na amfetamine gebruik. Noten en pinda’s helpen je reservestoffen aanvullen, en vitamine c (sinaasappels, kiwi, broccoli) is goed. Het is moeilijk om te eten tijdens en na amfetaminegebruik, maar probeer het toch. Goed eten vermindert duidelijk de kater! Als het lukt eet dan een zout koekje of zoute chips. Krijg je geen vast voedsel binnen, denk dan aan sappen, drinkontbijt en smoothies.
 • Je kan voor en na amfetaminegebruik extra vitamines en anti-oxidanten gebruiken
 • Zorg dat je het niet te warm krijgt tijdens amfetamine gebruik: rust af en toe uit, draag geen warme kleding, geen hoofddeksel, en drink af en toe water of fris
 • Drink voldoende maar niet meer dan 2 glazen water per uur, anders neemt de kans op watervergiftiging toe
 • Als je amfetamine gesnoven hebt, maak dan je neus schoon voordat je gaat slapen. Je kunt dit doen door met een vochtig wattenstaafje de resten die nog in je neus zitten verwijderen, een neusdouche of spray met water en zout, of tijdens het douchen met je vingers
 • Liever slikken dan snuiven, vanwege schade aan het neusslijmvlies en kans op verslaving
 • Nooit amfetamine spuiten. (Vergrote kans op verslaving)
 • Gebruik niet bij: suikerziekte, zwak hart, hoge bloeddruk, epilepsie en psychische klachten of in combinatie met medicijnen
 • Combineer niet met alcohol of andere middelen
 • Neem geen deel aan het verkeer
 • Van amfetaminegebruik kan je een droge mond krijgen, dit in combinatie met knarsetanden verhoogt het risico op schade aan je tanden. Het is belangrijk om je speekselaanmaak te stimuleren. Dit kan je doen door te kauwen op suikervrije kauwgom. Speekselsubstituten of kunstspeeksels (zoals Saliva Orthana, Xialine en Oral Balance) zijn zonder voorschrift te koop
 • Zorg voor een eigen persoonlijke snuifbuisjes en deel deze niet met anderen
 • Ben je aan de pil? Slik die dan wel enkele uren voordat je amfetamine gaat nemen
 • Voel jij je, of voelt een van je vrienden zicht niet lekker? Hou elkaar in de gaten, zorg voor elkaar en ga even langs de EHBO. Think for yourself, care about others!
 • Laat je amfetamine testen!

Wat zijn de Unitytips bij gebruik van een upper?

 • Geen hoge dosis combineren met andere uppers
 • Niet gebruiken bij: suikerziekte, zwak hart, hoge bloeddruk, zwangerschap, epilepsie en psychische klachten of in combinatie met medicijnen (vooral niet met MAO-remmers en astmageneesmiddelen).
 • Zorg dat je het niet te warm krijgt tijdens het gebruik van uppers: rust af en toe uit, draag geen warme kleding, geen hoofddeksel, en drink af en toe water of fris.
 • Rust voldoende uit voor je van plan bent om uppers te gaan gebruiken. Als je erg vermoeid bent of aan slapeloosheid leidt, gebruik dan geen uppers!
 • Gebruik matig. Houd bij hoeveel je gebruikt.
 • Drink voldoende maar niet meer dan 2 glazen water per uur, anders neemt de kans op watervergiftiging toe
 • Van uppers kan je een droge mond krijgen, dit in combinatie met knarsetanden verhoogt het risico op schade aan je tanden. Het is belangrijk om je speekselaanmaak te stimuleren. Dit kan je doen door te kauwen op suikervrije kauwgom. Speekselsubstituten of kunstspeeksels (zoals Saliva Orthana, Xialine en Oral Balance) zijn zonder voorschrift te koop

Wat zijn de Unitytips bij gebruik van een middel?

 • Neem bij de eerste keer gebruik van een middel een kleine dosis om te kijken hoe jouw lichaam reageert
 • Gebruik alleen als je je goed voelt
 • Gebruik alleen voor je plezier, niet om symptomen zoals vermoeidheid tegen te gaan
 • Gebruik niet als je psychische klachten hebt (gehad), of psychische klachten (zoals depressie) in je familie voorkomen
 • Test vooraf je drugs bij een testservice
 • Zorg voor een goede set en setting
 • Gebruik met mate. Houd bij hoeveel je gebruikt.
 • Spreek duidelijk met jezelf af hoeveel je maximaal wilt gebruiken op een avond
 • Combineer niet met andere middelen of medicijnen
 • Neem geen deel aan het verkeer
 • Voorkom infectieziekten. Gebruik je eigen snuifbuis en deel deze niet met anderen
 • Spoel na snuiven je neus na afloop goed met lauw zout water, bijvoorbeeld door een neusspray of neusdouche te gebruiken
 • Voel jij, of voelt een van je vrienden zich niet lekker? Hou elkaar in de gaten, zorg voor elkaar en ga (als die er is) even langs de EHBO
 • Bel 112 bij een levensbedreigende situatie
 • Eet gezond voor en na drugsgebruik. Vooral veel anti-oxidanten en vitaminen (blauwe bessen, frambozen, bramen, druiven, rozijnen, sinaasappels, kiwi, broccoli). Dit is misschien wel de belangrijkste tip! Het is soms moeilijk om te eten tijdens en na drugsgebruik, maar probeer het toch. Goed eten vermindert duidelijk de kater! Als je geen vast voedsel binnenkrijgt, denk dan aan sappen, drinkontbijt, smoothies.

FAQ

Combigebruik amfetamine/speed en andere middelen

Het combineren van verschillende drugs is extra riskant en onvoorspelbaar. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Check het thema combigebruik voor meer informatie.

Krijg je van amfetamine/speed gebruik hersenschade?

In dierexperimenten is aangetoond dat amfetamine hersenschade kan veroorzaken. Bij mensen is dit echter niet aangetoond. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bij mensen die amfetamine gebruiken, functies zoals het geheugen, de concentratie en aandacht en het nemen van beslissingen minder goed werken. Het Probleem is dat deze mensen vaak ook andere middelen hebben gebruikt en het dus lastig te zeggen is of dit enkel door het gebruik van amfetamine is veroorzaakt. Ook is nog onduidelijk of dit herstelt nadat je langere tijd gestopt bent.

Volgens diverse onderzoekers wordt de aan XTC toegeschreven hersenschade voor een deel bepaald door combinatie met amfetaminegebruik. Hoe dan ook lijkt het er dus op dat het gebruik van amfetamine de kans op hersenschade vergroot. Er verschijnt steeds meer onderzoek dat dit aannemelijk maakt.

Krijg je van amfetamine/speed gebruik gebitsschade?

Als je vaak amfetamine gebruikt kan je gebit eronder lijden. Dit komt doordat je je tanden stevig op elkaar klemt of gaat tandenknarsen, wat extra druk en dus slijtage kan veroorzaken. Het kan ook zijn dat je in je tong of tandvlees bijt, en daar wondjes krijgt die irriteren en niet snel genezen door je lage weerstand. Omdat amfetamine de speekselaanmaak vermindert, krijgen bacteriën eerder kans waardoor je tandvlees makkelijk kan gaan ontsteken. Dit in combinatie met het drinken van zoete drankjes, en eventueel overgeven (zuur breekt tandglazuur af), is heel slecht voor je tanden. Gebruik suikervrije kauwgom (of speciale kauwgom voor je tanden) en verzorg je gebit goed.

Verminderde weerstand door uitputting, gecombineerd met een tekort aan voedingsstoffen, maakt dat nagels kunnen gaan afbrokkelen en tanden gaan loszitten of uitvallen.

Zijn er verschillende soorten amfetamine?

Amfetamine kan rechts- en linksdraaiend zijn. Linksdraaiende amfetamine wordt ook wel levo- of l-amfetamine genoemd. Rechtsdraaiende amfetamine staat ook wel bekend als dex- of d-amfetamine. Rechtsdraaiende amfetamine past beter op de receptoren van menselijke hersenen dan linksdraaiende, en werkt daardoor sterker. Rechtsdraaiende- en linksdraaiende amfetamine kun je vergelijken met een rechter- en linkerhandschoen. Als je de linkerhandschoen aantrekt aan je rechterhand is de handschoen wel hetzelfde, maar past deze niet optimaal omdat hij gespiegeld is. De amfetamine die in Nederland ‘op straat’ aangeboden wordt is altijd een combinatie van rechtsdraaiende en linksdraaiende amfetamine, dit heet racemisch.

Daarnaast zijn er nog andere stoffen die op amfetamine lijken:

 1. Efedrine komt voor in de efedraplant en heeft ook een stimulerend effect
 2. 4-Fluoramfetamine (4-FA) is een andere drug dan amfetamine, met effecten die meer lijken op die van MDMA.
 3. Methamfetamine (meth, crystal, Ice, Tina, Shabu) is een andere drug dan amfetamine, met effecten die erop lijken. Het wordt vaak als erg verslavend ervaren. Methamfetamine is een andere vorm van amfetamine en komt zelden voor in Nederland. Belangrijk verschil met amfetamine is dat methamfetamine beter oplost in vet dan gewone amfetamine en langzamer wordt afgebroken. Daardoor dringt methamfetamine makkelijker de hersenen binnen en werkt het langer. Het is 2 keer sterker dan de (rechtsdraaiende) dex-amfetamine. Bovendien is methamfetamine rookbaar. In Thailand wordt methamfetamine ook in pilvorm verkocht onder de naam Yaba.

Wat is natte speed/amfetamine?

Veel mensen die wel eens amfetamine gebruiken, denken dat natte amfetamine beter is dan gedroogde. We horen vaak dat ze denken dat deze amfetamine direct van de bron zou komen en van hogere kwaliteit zou zijn.

Informatie vanuit de testservices en het DIMS laten ons echter zien dat de amfetamine nat is omdat ze nog vluchtige oplosmiddelen (waaronder het giftige methanol) bevatten vanuit het productieproces. Soms worden er na versnijding weer opnieuw oplosmiddelen aan toegevoegd om de koper zo het idee te geven dat de amfetamine net gemaakt is. Natte amfetamine kan dus net zo goed versneden zijn als droge amfetamine. De oplosmiddelen in natte amfetamine zijn schadelijk voor je gezondheid en brengen extra risico’s met zich mee. Om die risico’s te verminderen kun je dus beter je amfetamine eerst even laten drogen. Drogen zorgt ervoor dat de oplosmiddelen verdampen en dus niet meer in je amfetamine zitten. Droge amfetamine is bovendien makkelijker om te gebruiken.

Voorkom gezondheidsproblemen, laat je amfetamine altijd eerst testen!

Wat moet ik doen als ik klachten ervaar na gebruik?

Sommige klachten na het gebruik van drugs kunnen langer aanhouden en dan kan medische uitleg of zelfs behandeling nodig zijn. Brijder heeft hiervoor een landelijk spreekuur partydrugs opgericht. Als je klachten hebt kun je bellen met het medisch spreekuur partydrugs: 088 – 358 29 40.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Unity - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin