Unity’s partyplacebo: alle weekendtips verzameld

Hoe zat het ook alweer? “Vrijdag is mijn lievelingsdag! Tijd om de rollercoaster van het weekend in te rollen”.

Zo begonnen we op vrijdag 20 maart onze eerste versie van Unity’s partyplacebo. Want normaal gesproken houden wij van feestjes. En van heel hard dansen. Tips om je weekend mee te vullen waren erg welkom, en voor de fanatieke ravers zelfs broodnodig.

Nu worden er steeds meer activiteiten toegestaan. Dat is mooi, want wij waren ook bijna door onze tips heen;) We hebben ze nog één keer voor jullie op een rijtje gezet!

Digiparties

In quarantaine kun je ook prima stampen! Deze zomer wordt qua feestjes en festivals de treurigste ooit. Maar gelukkig streamen dj’s hun set nu vaak online. Hopelijk blijft Unitedwestream dat nog wel een tijdje doen!

Als je echt plat ligt en al sterretjes ziet bij het idee om te moeten dansen: check Netflix-party’s! Zo kun je films en series kijken met je vrienden op afstand, en ondertussen gezellig met elkaar chatten.

Spreekbeurt

Tamara van Unity Utrecht had het geniale idee om een spreekbeurt over ketamine te houden voor haar huisgenoten! Dat vonden we zo leuk dat we dit idee met jullie wilden delen.

Door een spreekbeurt te houden voor je aan je vrienden, huisgenoten of familie blijft je eigen kennis op peil. En nu er niet meer op feestjes kan worden voorgelicht, leer je tegelijkertijd jouw kennissen iets bij over alcohol of andere drugs!

Games

Zelf iets in elkaar zetten blijft leuk; denk aan een pubquiz over drugs of Ranking the stars. Wie van jullie is bijvoorbeeld de meest verantwoordelijke feestganger? 😉 Dit kun je prima online spelen.

Bekijk de vlog van onze Nikki (Unity Amsterdam) voor meer tips, onder andere over games die je online kunt spelen!

[youtube]https://youtu.be/CtUG5a6MVzw[/youtube]

Links naar de websites die Nikki noemt:

Thuis naar de bar

Vanaf 1 juni mogen we weer terrasjes en kroegen opzoeken. Maar ondertussen hebben we ontdekt dat je ook best in je eentje in de kamer kunt ronddansen! En ondertussen heel hard meeblèren met je favo kroegnummers. Voel jij je nog steeds niet prettig bij het idee om tussen andere mensen in een kroeg te staan? Check dan of er tussen deze lijst nog iets staat wat jouw avond kan opfleuren!

Party-outfit knutsel sessie

Het lijkt nu nog ver weg, maar er komt een moment dat jij weer mag shinen op de dansvloer! Dit is hèt moment om je voor te bereiden op dat moment. Ben je heel creatief? Misschien kun je dan wel een naaimachine van iemand lenen en een glitterpak in elkaar zetten.

Onze peer-educator Nicky uit Den Haag vertelde hoe je van festivalbandjes je eigen customized outfit kunt creëren. Lees hier hoe je dat aan kunt pakken!

Unity’s festivalplacebo

Het blijft pijnlijk. Een zomer zonder feestjes en festivals 🙁 We geven de hoop niet op en kijken uit naar een wonder. Maar tot die tijd moeten we het doen met een placebo.

Eline van Unity Utrecht heeft haar best gedaan om jullie toch een festivalbeleving te geven. In dit artikel lees je over de voorpret, het festival zelf, het samenzijn met vrienden en de nasleep.

Cultuur snuiven

Cultuur in het weekend is niet alleen de verschillende dimensies van een Dixi bezoeken en in tijden van Corona is het misschien leuk om eens je horizon te verleggen! Unity heeft onderaan dit artikel een aantal culturele tips voor je verzameld.

Naar buiten!

Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan chillen in het park! Als je gaat sporten mag je dat ook met vrienden doen, mits je natuurlijk 1,5 meter afstand houdt. Om dat extra leuk te maken en sportief bezig te zijn zou je kunnen oefenen met circussporten zoals POI, een soort jongleren. Onze peers uit Den Haag vertelden dat er op YouTube heel veel gratis tutorials zijn te vinden. Check hier de rest van de tips van Unity’ers Amer en Fé!

Help ons en vul deze vragenlijst in! Goede voorlichting is gebaseerd op ervaringen in plaats van geruchten of signalen. Alle ervaringen tellen mee. Door mee te werken aan dit onderzoek help jij ons onze content te verbeteren!

Think for yourself, care about others <3 Unity Volg ons op FacebookInstagram en Twitter en houd je kennis over alcohol en andere drugs op peil!