Unity’s partyplacebo: pimp je weekend met onze tips!

“Vrijdag is mijn lievelingsdag!”

Tijd om de rollercoaster van het weekend in te rollen: nog even snel een paar verplichtingen afraffelen terwijl je in gedachten al twijfelt tussen gympen of boots en eerst eten of meteen de kroeg in. Dan: veel later thuis dan de bedoeling was, de wekker (veel vroeger dan de bedoeling was), voetbalschoenen vergeten, vanuit de kantine door racen naar een verjaardag die eindigt in een vage kelder met nog veel vagere mensen, een after bij.. ja bij wie eigenlijk? Nog even snel iets eten, een glas water, gordijnen dicht en een schietgebedje dat je goed kunt slapen, want vanmiddag komt je moeder op bezoek. Toch? Nee!

Corona is running the streets …. Niks geen kroeg, voetbalwedstrijd, verjaardag, vage rave kelder of moeder! Hoewel dat laatste misschien geen ideale combi lijkt, is je weekend nu wel heel erg leeg. 

Maar heb jij net als wij juist nu wel extra behoefte aan ontspanning, contact met je vrienden, of aan de werkelijkheid te ontsnappen met positieve gedachten?

Unity weet raad! We zochten de beste alternatieven voor het komende weekend en hebben ze voor jou op een rijtje gezet ♥ 

Hou er alsjeblieft rekening mee dat het gebruik van alcohol, tabak en andere drugs in deze periode extra risico’s voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid met zich mee brengt.  Juist als je je niet lekker voelt bestaat het risico dat onder invloed dat gevoel versterkt wordt. Bovendien verlaagt het gebruik van alle middelen de weerstand, wat betekent dat je eerder ziek wordt en vatbaarder bent voor het corona virus. Check onze FAQ voor meer info en tips Unity.nl/corona.

 • Digiparties

In quarantaine kun je ook prima stampen! Omdat steeds meer festivals en feesten worden afgelast, streamen dj’s hun set nu vaak online. Vorig weekend kon je nog los aan je keukentafel op Pendulum en dropte Benny Rodrigues een hele dikke set vanuit zijn eigen ‘man cave’. In Berlijn gaan ze nog een stap verder met ‘United We Stream’! De Berlijnse club scene host samen een heel weekend aan online raves van 20 t/m 22 maart. Check hier het schema.

3FM doet ook lekker mee. Zij streamen elke dag live een concert, vanavond: Bastille! Natuurlijk kun je ook gewoon zelf een live set opzetten, een biertje erbij pakken en lekker borrelen met je vrienden via Facetime.

Als je echt plat ligt en al sterretjes ziet bij het idee om te moeten dansen: Netflix-party’s! Films en series kijken met je vrienden op afstand, en ondertussen gezellig met elkaar chatten!

 • Party-outfit knutsel sessie

Het lijkt nu nog ver weg, maar er komt een moment dat jij weer mag shinen op de dansvloer! Dit is hèt moment om je voor te bereiden op dat moment. Ben je heel creatief? Misschien kun je dan wel een naaimachine van iemand lenen en een glitterpak in elkaar zetten. Of misschien vind je het leuk om zelf sieraden te maken. Blaas het stof van je aussie en zorg dat jij komende zomer de show steelt!

 • Maak een pubquiz & andere spelletjes

Yeheeees, dit is mijn favoriet. Verdeel je vriendengroep en laat iedereen een aantal vragen bedenken. Bijvoorbeeld: In welk jaar vonden de eerste houseparty’s in Nederland plaats? Wat is het gemiddelde gehalte MDMA in ecstasypillen, op dit moment?

Ranking the stars is trouwens ook leuk! Wie van jullie is bijvoorbeeld de meest verantwoordelijke feestganger? 😉 Dit kun je prima online spelen. Andere tips om virtueel spelletjes te kunnen spelen zijn de App’s Houseparty en Happening. En Warzone.com voor de echte fanatiekeling die zin heeft in een potje Risk!

 • Fotoboek of collage maken

Tijd voor een gezonde dosis nostalgie! Wegzwijmelen bij de euforische gezichten van je vrienden, voldaan na een lange dag dansen en beschenen door een ondergaande zon. Jijzelf, helemaal uit je plaat aan het gaan bij het vetste optreden dat je afgelopen zomer hebt meegemaakt. Of je verkreukelde hoofd dat de volgende ochtend uit een ingestorte tent steekt. OMG. Van wie was die tent eigenlijk?!

 • Sporten & mindfulness

Een voordeel van deze gedwongen party break is dat je nu ineens tijd hebt om ècht gezond te worden. Met deze tips ben jij straks een echte fitgirl of -boy! Want naar buiten gaan om een rondje te lopen mag gelukkig wel, zo lang je afstand houdt van je mede-aardbewoners. 

Er zijn een heleboel Apps die trainingen aanbieden, bijvoorbeeld de Nike trainings app. Maar waarschijnlijk heeft je eigen sportschool of -vereniging ook een online aanbod. Als je een donatie kunt missen is dat een goede manier om ze te steunen!

Ook yogalesjes en mindfulness zijn prima online te volgen. Hula hoop, buikdansen, twerken; je kunt het zo gek niet verzinnen! Heb je zelf een verborgen talent? Dan kun je natuurlijk ook een filmpje plaatsten. Sharing is caring!

 • Cultuur snuiven

Cultuur in het weekend is niet alleen de verschillende dimensies van een Dixi bezoeken en in tijden van Corona is het misschien leuk om eens je horizon te verleggen! Unity heeft een aantal culturele tips voor je verzameld:

  • Orkater & Chill

Dit theatergezelschap laat zich niet uit het veld slaan door een virus, maar om toch de social distancing in acht te nemen, plaatsen ze iedere dag één van hun voorstellingen online. Theater op je beeldscherm!

  • Musea 

Of je nou het type bent dat door het museum slentert of liever op hoge snelheid langs de doeken en beelden sjeest, deze musea brengen de kunst naar jóu! Heb je stiekem toch een onderliggende liefde voor neoclassicisme? Check it out.

  • Luisterboeken

Of je nou van boeken houdt of niet – verhalen zijn altijd een prima tijdverdrijf, al sinds het begin der tijden. Ben je nou zelf niet zo’n lezer, dan biedt de Online Bibliotheek (extra) luisterboeken gratis aan om de lockdown door te komen. Veel luisterplezier!

Het behoud van een goede weerstand en positieve instelling is belangrijker dan ooit.

Het gebruik van middelen brengen opeens heel andere risico’s met zich mee.

Hoe zit dat, wat zijn dan die risico’s en wat betekent dat voor jou? Check het op Unity.nl/corona.

Think for yourself, care about others <3 Unity