Weekendtip: festivalbandjes hergebruiken!

>>> Wat top is voor de organisatie, is jammer voor de festivalganger – als je je festivalbandje eenmaal afdoet, krijg je hem niet zo makkelijk weer om. Dit helpt natuurlijk supergoed om mensen zonder kaartje weer terug over het hek te gooien, maar voor de mensen die ze wel hebben weten te bemachtigen doet het toch elke keer weer een beetje pijn om na afloop de schaar erbij te pakken… Maar wat moet je er dan mee als de prullenbak toch echt een stap te ver is? Heb jij altijd al je festivalbandjes gespaard en heb je geen idee wat je ermee kunt doen? Hier wat tips van onze peers! <<<

  1. Maak je bandjes weer opnieuw wearable

Er zijn genoeg tutorials op YouTube te vinden om je eigen chokers te maken (van die strakke 90s kettinkjes die de laatste tijd weer helemaal hot zijn). Maar de klemmetjes die je gebruikt om het lint aan elkaar te verbinden werken ook prima bij festivalbandjes! Dan kan je ze als armbanden gewoon alsnog dragen. De klemmetjes kun je online bestellen of kopen bij speciale sieradenwinkeltjes. Een elastiekje tussen de uiteinden naaien kost iets meer moeite, maar is ook superhandig.

Met deze Youtube DIY ben je letterlijk in 1 minuut klaar:

Hier is het ook nog keer uitgelegd in een online blog:

  1. Customize je kleding of accessoires

>>> Maak bijvoorbeeld je eigen customized festival jacket.


Vaak zit er op de achterkant van een denim jacket een ruimte in het midden waar je precies mooi een festivalbandje tussen kan naaien. Maar je kan natuurlijk verder elk jacket gebruiken dat je wil om er je eigen draai aan te geven! In plaats van de volledige achterkant te vullen, kan je ook een paar zakken, de binnenkant of de kraag vullen met bandjes.

  

Hier een mogelijk ontwerp zowel voor chicks als dicks.

>>> Op een pet of hoed kunnen ze ook.

Met het steeds warmer wordende weer en de sterker brandende zon is het belangrijk om je kop erbij te houden en hem tegen de zon te beschermen. Met je eigen pet of hoed kan je zelf ook nog een beetje shinen! Werkt ook goed om je brakke kop mee te verbergen.

>> Neem het festival mee naar je tas in plaats van andersom.

Op een rugzak, backpack, strandtas, je laptoptas (ligt aan je werkgever…), een tote-bag of een fanny-pack. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  1. Versier je huis op 1001 manieren

 >>> Inlijsten die handel!

 Net als een vette poster van een feest of festival, kan je ook je collectie festivalbandjes aan de muur hangen! Het vette is dan ook dat deze voor elke persoon uniek is.

Hier een voorbeeld van hoe peer Nikki ze heeft opgehangen! 

>>> Transformeer je festivalbandjes in een dromenvanger.

Om nog even verder in de wolken te blijven na de mooie festivalervaringen, kan je je bandjes aan een dromenvanger hangen. Zonder twijfel zal je dan in je dromen weer even teruggegaan naar de leuke momenten.

>>> Hang ze op!

 Als je echt heel enthousiast bent, kan je er ook een heel kralengordijn mee maken voor in de deuropening :p. Een slinger kan ook.

Deze creatie is van peer Max – binnenkort verder op een nieuwe kast?

>>> Plak ze op je klok!

Nog een vet origineel idee is een customized festival-klok voor aan de muur. Dan kan je je elke keer afvragen: ‘Is het alweer tijd?!?!?’

>>> Lampieee?

Voor de crea-bea’s onder ons, kan je ook nog je bandjes aan het plafond hangen in de vorm van een lampenkap. Of stop ze in de lamp zelf! Leuk voor eventuele plafonddienst…

Peer Nick wist er wel raad mee.

>>> Plak ze op een magneet en gooi ze op je koelkast.

Handig voor boodschappenlijstjes, foto’s van je huisfeesten of gewoon leuk op zichzelf: magneten!

  1. Stop je bandjes in een kerstbal.

Ook in de winter er ziek van dat het festivalseizoen over is? Creëer je eigen kerstbalcollectie! Niet aan te raden als je thuis katten hebt.

  1. Gebruik ze als sleutelhanger.

Zoek je naar iets wat ietsje meer low-effort is, hang dan je festivalbandjes aan je sleutelbos. Dan zie je ze elke dag weer terug! Er hangt wel één risico aan vast: je moet je sleutels dan wel nog terug kunnen vinden de dag na een vette party…

  1. Verzamel ze in een fotoalbum met een collectie van foto’s van dezelfde festivals!

Veel tips zijn wel leuk, maar zo worden je bandjes alsnog blootgesteld aan de elementen. They don’t live forever helaas. Als je ze nog nét iets langer wil bewaren, kan je ze altijd in een mooi album plakken naast wat leuke foto’s. Hier zullen je kleinkinderen echt keigoed op gaan.

  1. Of wees eigenwijs en draag ze gewoon lekker wel!

Hou je al je bandjes om zoals onze Kjeld ook jarenlang heeft gedaan? ‘Hoe houd je dat dan schoon?’ hoor ik je denken. Kjeld deed dat zo:

  • Als je je bandjes wat hoger op je arm laat vastmaken, zitten ze wat losser. Vaak kan je ze dan na een tijdje alsnog af doen zonder ze af te knippen. Je kan ze dan in de wasmachine doen in een waszakje (anders gaan ze zwerven).
  • Ook krijg je minder snel irritatie als ze wat losser zitten en minder dicht op je huid blijven.
  • Krijg je ze toch niet af? Was ze dan tijdens het douchen grondig met zeep. Doe dit vooral direct ná een festival, dan zijn ze het viest! Om onder de bandjes te komen kan je een kindertandenborstel nog een klein stukje afknippen (indien nodig) en daarmee de onderkant een beetje schrobben!

FYI: 2 armen zijn van Kjeld!

Geschreven door: Nicky

Bronnen: