Weekendtip: Thuis naar de bar

Want ik mis jouw bar om op te huilen.

Jouw kroeg om in te tijgeren.

Alles wat ik wil lijkt zo ver weg!

Je kunt natuurlijk in je eentje in de kamer ronddansen terwijl je het laatste nummertje van de kamer hardop mee blèrt (best een aanrader). Maar deze 6 clubs en bars brengen de échte uitgaanssfeer bij jou thuis! Trek je feestoutfit aan, kam je haar en klap die laptop open, want we kunnen weerrrr…


1. The Little White Bird

Deze Amsterdamse kroeg vond het maar ongezellig, die quarantaine. Daarom hebben zij de Game Show From Home geïntroduceerd! Iedere zaterdagavond hosten zij via Zoom een game show die losjes gebaseerd is op game shows die je kent van tv. De eerste was Quarantiens Got Talent, vorige week was er een Nailed It!-stijl bakwedstrijd en deze week een spannende Murder Mystery… Poets die detective skills even op en ga voor de winst!

Waar: Zoom, houd @theLittleWhiteBirdAMS in de gaten
Wanneer: zaterdag 18 april om 21:00

 

2. Ping Pong Club (Utrecht)
Mocht je het gevoel hebben dat jouw Cluedo-skills wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken, dan is de Ping Pong Club er voor je! Iedere vrijdag kun je hier een spel huren om thuis te spelen met jouw quarantaine-buddies. Insider tip: beantwoord je een quizvraag goed, dan krijg je korting.

Waar: Ping Pong Club in Utrecht
Wanneer: elke vrijdag van 16:00 tot 19:00

 

3. Club PIP
Sinds het begint van de maatregelen organiseert Pip iedere zaterdag De Grote Quarantaine Show! Verwacht goeie grappen, minder goeie grappen, muziek, gesprekken met artiesten, gedichten en andere creatieve input. Kortom: precies wat je wilt tijdens een avondje stappen, en nog net ietsje meer.

Waar: Zoom, houdt deze link in de gaten
Wanneer: elke zaterdag om 21:00

 

4. Worm Rotterdam
Als je Netflix helemaal hebt uitgespeeld en je corona nieuwsverslaving uit de hand begint te lopen is het misschien tijd voor iets anders. Bijvoorbeeld een online Performance Bar!  Je kunt van tevoren of tijdens de livestream een video sturen van jouw optreden. Volgens Worm mag dat vanalles zijn: een optreden van je kronkelende tenen, het bakken van een experimentele cake, of misschien ben je een schilder en kun je een timelapse maken? Leef je uit!

Wanneer: Vrijdag 17 april om 21.00
Waar: Hier!

 

Online bars

Nu de horeca dicht is zijn er ook wat ‘online bars’ opgestaan. Daar is het wel handig als je een woordje Engels spreekt, want de virtuele deuren staan open voor mensen uit alle landen.

5. Stay The Fuck Home Bar
In de Stay The Fuck Home Bar vind je 3 virtuele kamers waar je met 12 mensen in kunt zitten om te kletsen of om een event te volgen. Ze omschrijven het zelf als “het is net telefoonseks; fijn, veilig & SOA-vrij”.

Waar: Hier 
Wanneer: 24/7

 

6. Brewdog online bar

De bierbrouwers van Brewdog wilden niet achterblijven en hebben ook een online bar geopend. Zij werken wel met specifieke events. Deze vrijdag is het de Punk O’ Clock weekend warm up. Dat betekent een quiz en livemuziek van een speciale gast.

Waar: Zoom

Wanneer: vrijdag 17 april om 18:00