ADE

De zomer komt op zijn einde. Nog een paar flinke mooie weekenden, maar daarna komt de herfst. En herfst betekent: Amsterdam Dance Event! In samenwerking met Celebrate Safe hebben we belangrijke informatie en tips voor je zodat je het maximale uit ADE kunt halen.

Love your body

Jij bent zelf het belangrijkste ingrediënt om ADE fantastisch te maken. Love your body! Check onze tips om er een onvergetelijke tijd van te maken.

Love your body

Tijdens ADE kun je onbeperkt feesten. Toch is het belangrijk om je lichaam niet te uit te putten en jezelf af en toe te trakteren op rust tussen het feesten door. Je batterij is anders op een bepaald moment gewoon leeg. Neem de tijd om te chillen en op te laden. Als je genoeg energie hebt heb je ook meer lol! Probeer zoveel mogelijk op je normale ritme te slapen. Slaap inhalen op andere momenten brengt je ritme in de war en dat zal je niet beter laten voelen.

Know your limits and respect those of others

Niet alleen jouw lichaam is belangrijk, respecteer ook dat van anderen. Heb je het idee dat iemand lastiggevallen wordt of hulp nodig heeft? Vraag dan even of hij/zij oké is. Of geef medewerkers/security een seintje. Op sommige feesten kun je ook de hulp inschakelen van speciale awareness teams.

Respecteer elkaars grenzen. Niemand hoeft iets te doen wat hij/zij niet leuk vindt. Probeer anderen niet over te halen om iets te doen wat ze niet willen. Twijfel je of de ander het nog wel leuk heeft? Vraag het of stop met wat je aan het doen bent. Blijf bij jezelf en luister naar je gevoel.

Think for yourself, care about others

Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen. Denk na over wat je afspreekt met vrienden, naar welk feest je gaat, hoe je er komt. Hoe lang blijven jullie, wat ga je doen en wat als iemand eerder naar huis wil? Je kunt ook nadenken of je alcohol of andere drugs wil gebruiken. Bespreek dit met je vrienden en vraag wat zij van plan zijn. Als iedereen een beetje op elkaar let, heeft iedereen het leuk. Zie je dat iemand zich niet lekker voelt? Blijf er even bij en schakel beveiliging of EHBO in die kan helpen. Zij zijn er om je te helpen, ook als je drugs gebruikt hebt. Drugs gebruiken is in Nederland niet strafbaar.

Celebrate Safe

Last but not least, geniet maar Celebrate Safe:

  • Slaap voldoende en op vaste tijden.
  • Heb je nog oordoppen en passen deze nog goed? Koop anders een nieuwe set met muziekfilter om je oren te beschermen. Meer info op ilovemyears.nl
  • Haal van tevoren lekkere en gezonde dingen in huis. Dan hoef je daar na het feest niet de deur voor uit.
  • Ben je van plan drugs te gebruiken? Laat ze dan op tijd testen. Kijk op drugs-test.nl voor een locatie bij jou in de buurt. Kom uiterlijk 1 week van tevoren, maar liever nog wat eerder vanwege de drukte. In de week van ADE kun je ook nog terecht. Maar is er geen tijd meer om het door te sturen naar het lab als dat nodig is. Kom toch langs want vaak kunnen we je wel helpen!
  • Wist je dat condooms een houdbaarheidsdatum hebben?
  • Hoe kom je thuis? Met het de taxi, pendelbus of is iemand de Bob? Check de plannen van je vrienden en spreek af wat je doet als iemand eerder weg wil.
  • Cancel de sportschoollessen, feesten is hard werken!
  • Onthoud: less is more, zorg ervoor dat je in je drukke schema rust inplant.
  • Neem de tijd om je in te lezen over de risico’s van alcohol en ander drugsgebruik zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op feesten en in clubs is het bijvoorbeeld verboden om harddrugs bij je te hebben. Huisregels over cannabis kunnen verschillen’.
  • Doe vooraf een ‘check in’ met jezelf of als vriendengroep. Zit je lekker in je vel? Een feestje kan dat gevoel versterken. Helaas geldt andersom hetzelfde. Pas je plannen aan als het moet en let op elkaar.

Tool

Vorig jaar hebben we een mooie tool ontwikkeld voor toeristen. Kom je uit het buitenland om in Amsterdam te feesten? Vul em in en je krijgt info op maat over een leuke en zo veilig mogelijke tijd!

 

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een e-mail: info@unity.nl

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen tijdens ADE: Volg Unity op Facebook, en Instagram.

Check de agenda op de homepage voor een overzicht van waar je ons in levende lijven tegen kunt komen.

Happy ADE!