Sleep, eat, Alaaf, repeat

Of je nu gaat voor het Brabantse Carnaval of het Limburgse Vastelaovend; het bier vloeit de komende dagen rijkelijk in beide provincies. Hoe hou je dit alle dagen vol? Wij zijn zelf te vinden op Karnaval Festival te Moergestel, kom gerust langs. Bij deze nog 11 tips van onze Brabantse Unity’ers:

 1. ‘n Goeie bojem ist halve werk!
  Voordat je gaat feesten, kun je beter goed gegeten hebben. Want op een nuchtere maag komt die “spa goud” toch wel erg hard aan. Zorg ervoor dat je voor de dag erna wat fruit (smoothies), volkoren brood, eieren met spek en ander lekkers in huis hebt, want een goed ontbijt helpt aanzienlijk bij de kater. Klik hier voor onze voedingstips.
 2. Ginne kou lije nie!
  Hoewel de temperaturen lijken mee te vallen deze Carnaval, heb je zo kou gevat. Zeker als je – verdoofd door alcohol – de kou amper voelt. Dus neem een (oude) winterjas en eventueel een poncho mee.
 3. Nie gelijk vollen bak begaoie!
  Je hoeft niet meteen te bewijzen dat je Koning Pintenman bent, ook al is het Carnaval. De kans is groot dat jouw feestje dan al vroeg is afgelopen, net als dat van je vrienden die je naar huis moeten brengen. Daarnaast duurt carnaval meerdere dagen. Om daar van te kunnen genieten, kan je beter niet gelijk je kruit verschieten. Dus neem de tijd voor je biertje en probeer je glas niet als eerste in de groep leeg te hebben.
 4. Koppijn is nie fijn
  Van alcohol droog je uit. Dit is de belangrijkste oorzaak van een kater. Bestel daarom tussendoor af en toe water of fris. Dan hou je het net wat langer vol en is de kater de volgende dag een stuk minder erg. En neem vooral bij thuiskomst nog wat slokjes gemeentepils uit de kraan. Alle beetjes helpen.
 5. Terreur in oe eur
  Of je nu houdt van de carnavalsmuziek of niet, je ontkomt er niet aan. En soms staat het volume op standje gehoorbeschadiging. Dus: nimt oe eurdupkes mee!
 6. Meej oew zatte bakkes slaope = heel d’n dag gaope
  Hoe groter de hoeveelheid alcohol in je systeem, des te meer gaat de kwaliteit van je slaap achteruit. Terwijl goeie slaap kostbaar is. Zeker tijdens deze dagen!
 7. Houdt oe gemak!
  Drankgebruik kan ongeremd gedrag veroorzaken. Ruzie, niet-zo-heel-tactische versierpogingen en andere gênante incidentjes kunnen hier het resultaat van zijn. Belangrijk is het dus om elkaars grenzen te respecteren en die van jezelf duidelijk aan te geven.
 8. Tungske vrijen enzo…
  Heb je ‘n leuke piraat, dansmarieke, boefke of clown aan de haak geslagen? Of ga je zelfs van bil? Doe het safe, geniet ervan en doe geen dingen waar je later spijt van krijgt!
 9. D’n kater bewaore voor later?
  Als je dan toch met een stevige kater wakker wordt, bestrijd hem dan niet door meteen weer aan de alcohol te gaan. Dit is een grote aanslag op je lichaam en je zal de dag erna nóg brakker wakker worden. Bovendien gaat het op deze manier een stuk langer duren voordat je weer helemaal de ouwe bent.
 10. Godnondejuu wa’n pokke end sjouwe!?
  Als het feestgedruis niet op loop- of fietsafstand plaatsvindt, regel je natuurlijk vóóraf een BOB. Of check zorgvuldig de tijden van het OV; bussen rijden vaak een aangepaste dienstregeling tijdens deze dagen.
 11. Bonustip!
  Bende gij geen Brabander of Limburger? Zoek dan eerst wat informatie op zodat je goed kan integreren. Niets vervelender dan noorderlingen met carnaval 😉 Zorg voor een goed pekske en oefen de carnavalshits voor je de reis naar het zuiden maakt. Omroep Brabant1Limburg en De Limburger kunnen je hierbij helpen!

Dus..hou die echte Carnavalsspirit erin, geniet van ieder moment, geniet van en let een beetje op elkaar en Celebrate Safe!

Houdoe!!