Celebrate Safe @ Koningsdag 2017

Heel Holland maakt zich op voor ‘onze’ oranje feestdag: Koningsdag.

Je kijkt er het hele jaar naar uit en dan wil je toch niet halverwege Koningsdag afhaken omdat je zwak, ziek of misselijk bent?

Check onze 10 Celebrate Safe tips:

 1. Met stip op 1: Geniet van ieder moment, let een beetje op elkaar en maak dit er één om nooit meer te vergeten!
 2. Eet de avond ervoor een gezonde en stevige maaltijd en in de ochtend een goed ontbijt zodat je een goede bodem hebt gelegd en haal gezonde dingen in huis voor the day after. Geen inspiratie? Hier vind je onze recepten.
 3. Check de weersvoorspellingen. Koningsdag wordt dit jaar kouder dan kerst dus zorg dat je je warm genoeg kleedt. Zeker als je alcohol gaat drinken is er een verhoogd risico om onderkoeld te raken.
 4. Take it easy. Begin niet gelijk tijdens Koningsnacht of op Koningsdag in de ochtend keihard te zuipen. Dan is het al snel over en uit. Zonde.
 5. Vergeet niet; alcohol ontremt, met als gevolg dat er behoorlijk gênante dingen kunnen gebeuren… Zo kan onschuldig flirten al uit de hand lopen. Doe ‘t veilig en geef altijd je eigen grenzen aan.
 6. Denk aan je oren! Zorg dat je niet te dicht bij boxen staat, draag oordoppen en gun je oren af en toe wat rust door af en toe uit de muziek te gaan staan. Zo kunnen ze even bijkomen waardoor je uiteindelijk langer kunt genieten van je favoriete muziek.
  Hoe denk jij eigenlijk over oordoppen? Wij dragen graag bij aan onderzoek en helpen mee met het Party Panel onderzoek. Deze ronde gaat over wat mensen weten en vinden van gehoorschade en oordoppen. Ga jij wel eens uit? Help mee en vul de vragenlijst in!
 7. Is Koningsdag voor jou zo’n speciale gelegenheid waarop je misschien ook andere drugs gaat gebruiken? Informeer jezelf, check onze info over extra riskante pillen op de drugmarkt en test je drugs!
  koningsdag drugs testen testservice xtc speed cocaïne pillen
  Let op: sommige testservices hebben gewijzigde openingstijden ivm Koningsdag. Zo zijn de testservices in Eindhoven en Amsterdam met Koningsdag gesloten. In Amsterdam kun je op woensdag nog wel je drugs testen. Check hier de gewijzigde openingstijden in Amsterdam en check drugs-test.nl voor een testservice bij jou in de buurt.
 8. Tijdens Koningsdag rijdt het OV anders dan je gewend bent. Plan daarom van tevoren je reis.
 9. Het is druk en chaotisch en de kans is groot dat je geen bereik hebt dus maak afspraken met je vrienden en bedenk een goed meetingpoint, just in case.
 10. Hebben jij, een vriend of een mede feestganger hulp nodig? Vraag personeel, beveiliging of politie naar de dichtstbijzijnde EHBO of bel 112!

BONUS tip 1: Met Koningsdag wordt in sommige steden veel lachgas aangeboden op straat. Koop je een ballonnetje? Denk er dan aan om even te gaan zitten voor je het gebruikt. Check onze Unitytips lachgas enne, laat de slagroompatronen niet op straat slingeren, dat is niet zo lief voor het milieu.

BONUS tip 2: Ga je Koningsdag vieren in Amsterdam? Pas op voor straatdealers! Wat ze verkopen is in de meeste gevallen nep, ze zijn intimiderend en agressief en er op uit om je te beroven.

Check hier de video over straatdealers en check de website over deze campagne.