Hittegolf X Party: 6 tips

For English, click here.

Wauw, wat is het lekker weer!

En dat blijft nog wel een paar dagen zo, heerlijk dansen in de zon en in de warmte dus. Toch is het heel belangrijk dat je je goed voorbereid op een feestje bij een hittegolf. We hebben daarom in samenwerking met Celebrate Safe 6 essentiële party-bij-warm-weer-tips voor je:

  1. Smeer je in! Wees niet zuinig met zonnebrand en check welke factor jouw huidtype nodig heeft. Smeer elke paar uur een nieuwe laag. Het is niet verstandig om bij deze temperaturen in de volle zon te gaan staan.
  2. Bij tropische temperaturen verbruik je veel vocht, zeker als je aan het dansen bent. Voldoende water drinken is daarom erg belangrijk. Bij gebruik van MDMA of XTC kan te veel water drinken ook gevaarlijk zijn. We raden je aan om in dat geval niet meer dan 1 tot 2 glazen water per uur te drinken. Check deze video voor meer informatie over watervergiftiging.
  3. In deze hitte bestaat de kans dat je oververhit raakt. Neem daarom geregeld een danspauze: ga lekker in de schaduw zitten en eet iets, zodat je zouten en energie op peil blijven.
  4. Draag geen kleding die te veel afsluit; het is belangrijk dat je lichaam kan ventileren. Een pet werkt goed tegen de zon, maar zorg wel dat de warmte af en toe van je hoofd kan ontsnappen. Je kunt je pet eventueel ook even nat maken om je hoofd af te laten koelen.
  5. Drank en drugs beïnvloeden de temperatuurregeling en vochtbalans in je lichaam. Zoek daarom, zeker met dit weer, niet je grenzen op en beperk je gebruik.
  6. Voel je je toch niet helemaal lekker? Ga dan naar de EHBO en wees eerlijk over wat je gebruikt hebt. De mensen daar zijn je beste vrienden.