Celebrate Safe @ Koningsdag 2016

Heel Holland maakt zich op voor ‘onze’ oranje feestdag.

Je kijkt er het hele jaar naar uit en dan wil je toch niet halverwege afhaken omdat je zwak, ziek of misselijk bent?

Check onze 10 Celebrate Safe tips:

  1. Met stip op 1: Geniet van ieder moment, let een beetje op elkaar maak dit er een om nooit meer te vergeten!
  2. Eet de dag ervoor een gezonde en stevige maaltijd en in de ochtend een goed ontbijt zodat je een goede bodem hebt gelegd.
  3. Haal alvast gezonde dingen in huis voor de dag erna; eieren, spek, soepie, fruit, smoothies.
  4. Check de weersvoorspellingen, april doet wat ie wil dus het kan alle kanten op.
  5. Take it easy. Begin niet gelijk tijdens Koningsnacht of op Koningsdag in de ochtend kei hard te zuipen. Dan is het al snel over en uit. Zonde.
  6. Vergeet niet; alcohol ontremt, met als gevolg dat er behoorlijk gênante dingen kunnen gebeuren…zo kan onschuldig flirten behoorlijk uit de hand lopen. Doe t safe en geef altijd je eigen grenzen aan.
  7. Is Koningsdag voor jou zo’n speciale gelegenheid waarop je misschien ook andere drugs gaat gebruiken? Informeer jezelf, check onze info  over extra riskante pillen op de drugmarkt en test it!
  8. Tijdens Koningsdag rijdt het OV anders dan je gewend bent. Plan daarom van tevoren je reis.
  9. Het is druk en chaotisch en de kans is groot dat je geen bereik hebt dus maak afspraken met je vrienden en bedenk een goed meetingpoint, just in case.
  10. Hebben jij, een vriend of een mede feestganger hulp nodig? Vraag personeel, beveiliging of politie naar de dichtstbijzijnde EHBO of bel 112!

BONUS tip: Ga je Koningsdag vieren in Amsterdam? Pas op voor straatdealers! Wat ze verkopen is in de meeste gevallen nep, ze zijn intimiderend en agressief en er op uit om je te beroven.

Check deze video en lees meer over deze campagnes op deze website.