Waarschuwing extreem hoog gedoseerde Audi pil

Trimbos waarschuwt: XTC-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

Bij de drugstestservice (DIMS) zijn de afgelopen tijd meerdere extreem hoog gedoseerde beige-gouden Audi-pillen ingeleverd. De pillen bevatten allemaal meer dan 300 mg MDMA. Lees het nieuwsbericht van het Trimbos (DIMS).

Waarom waarschuwt de testservice hier voor?

De Audi-pillen van de waarschuwing bevatten meer dan 300 mg MDMA per pil. Dat is extreem veel. In de menu’s van WhatsApp dealers staat wel vaak dat de pillen die ze verkopen 200-300 mg bevatten. Maar dat klopt maar zelden. Er zit veel minder MDMA in XTC-pillen dan de meeste mensen denken. In een pil zit nu gemiddeld 135 mg MDMA per pil. Er zijn weinig pillen die meer dan 200 mg bevatten.

Wat kan je doen?

Neem de Audi pil van de waarschuwing niet. Als je per se XTC wil nemen, zoek dan een pil die veel minder MDMA bevat. Zo kan je een hoeveelheid nemen die wel de fijne effecten geeft en niet de risico’s van een extreem hoog gedoseerde pil. En laat je drugs testen. Dan weet je wat er in zit.

Gaat het niet goed met iemand bel dan 112 of ga naar de security, barpersoneel of EHBO. En geef aan wat er aan de hand is. Druggebruik is in Nederland niet strafbaar, dus vertel wat diegene genomen heeft.

Wat is het risico?

Veel gebruikers denken in halfjes of kwartjes. Als iemand een halve van deze Audi neemt dan krijg je veel te veel in 1 keer binnen. Niet alleen gaat diegene veel te hard. Ook warmt je lichaam flink op, vooral als je op een feest aan het dansen bent. De kans is heel groot dat iemand op de EHBO terecht komt of 112 moet bellen.

Een dosering die de meeste mensen fijn vinden is je lichaamsgewicht keer 1 tot 1,5. Voor iemand van 60 kg ligt een recreatieve dosis dus tussen 60 en 90 mg MDMA voor een hele avond. Als een pil dan meer dan 300 mg bevat is dat gevaarlijk veel. Lees meer over XTC doseren.

Hoe vaak is er zo’n waarschuwing?

Deze waarschuwing wordt op grote schaal gedeeld en daar zijn wij als Unity ontzettend blij mee. Dit soort grote landelijke waarschuwingen komen gelukkig maar weinig voor. Denk aan 1 keer per 2 jaar. Des te meer reden om er wel even goed van te schrikken. Er wordt alleen gewaarschuwd als er echt een serieus risico is voor de gezondheid.

Trimbos waarschuwing

8-12-2023