Via internet je drugs testen is misschien niet zo’n goed idee

Onze collega’s bij de testservice krijgen regelmatig te horen dat mensen hun pillen online opzoeken, daar niks over kunnen vinden, en het daarom bij de testservice komen brengen. Met dat laatste zijn we natuurlijk heel blij, maar wat als je hem wel online hebt gevonden? Kan je dan wel vertrouwen op de informatie die je hebt gevonden?

Unity-er Steven schreef er een artikel over.

XTC-pillen van Nederlandse komaf zijn inmiddels wereldberoemd vanwege hun hoeveelheid MDMA. ‘Dutch Quality’ staat op darkwebs synoniem voor ontzettend sterke en zuivere drugs.

Er is een flink aanbod in pillen, met allerlei verschillende logo’s, kleuren en dikte. Maar ook de inhoud verschilt. Een pil met logo A kan zomaar 50 milligram bevatten, terwijl een pil met logo B vijf keer zo sterk kan zijn. De hoeveelheid MDMA kun je niet aan de buitenkant van de pil aflezen. Een grote pil betekent niet dat er veel MDMA in zit, om maar iets te noemen.

Er zijn grofweg drie manieren waarop je de inhoud van je pil kan achterhalen. Je kan de drugs langsbrengen bij een verslavingszorginstelling, je kan zelf gaan klooien met wat druppeltestjes, of je zoekt de inhoud op via het internet.

Lees verder op de website van Changing Perspective.

Meer info over de testservice: