Unity’s grootste Awakeningsliefhebber Maren

Je hebt fans van Awakenings en je hebt FANS VAN AWAKENINGS. Peer Maren (42) uit Amsterdam behoort tot de laatste categorie en vertelt over haar ervaringen bij Unity op dit fabuleuze feest.

Maren Martin Unity Awakenings

Maren en oud-Unitypeer Martin

Awakenings bestaat dit jaar 20 jaar! Hoe kijk je daar op terug? 

“Het waren 20 fantastische jaren, ik kan er niks anders van maken. Vanaf de allereerste editie zijn de sfeer, dj’s en inmiddels ook de verlichting al top. De gashouder  is een ronde zaal waardoor het geluid aparter klinkt dan in vierkante zalen. Dat draagt ook bij aan de sfeer.”

Hoe vaak ben je op Awakenings geweest en hoe vaak met Unity?

“Ik ben sinds 17 april 1997 te vinden op Awakenings en ik denk dat ik er hooguit 40 heb gemist. Ik weet niet precies hoe vaak ik er met Unity ben geweest, maar ik zit vanaf 2000 bij Unity en tijdens Awakenings oud en nieuw in de Maassilo in Rotterdam vierde ik mijn 100ste Awakeningsbezoek.”

Hoe is het feest en festival door de jaren heen veranderd? 

“Het is populairder en er komt jonger grut op af. Je kunt wel zeggen “jij wordt ouder”, maar in het begin liepen er geen mensen van onder de 20 rond. Dat is echt veranderd en er zijn veel meer toeristen. Zeker nu met internationale vakanties zoals Pasen, dan komen er mensen van over de hele wereld naar het feest.”

Unity Awakenings peers

Unitystand op Awakenings

Wat is je mooiste herinnering aan Unity op Awakenings?

“Oud en nieuw 2002 op de NDSM. Rocco (oprichter van Awakenings, red.) wilde zo ontzettend graag dat we daar kwamen werken, dat we allemaal iemand mee mochten nemen. Awakenings zorgt altijd goed voor ons, maar dit was extra goed geregeld. Deze oud en nieuw was in een periode dat de Westergas werd verbouwd en Awakenings tijdelijk in de Now&Wow in Rotterdam werd georganiseerd. De opening van de Westergas duurde langer dan gepland, daarom was oud en nieuw op de NDSM-werf waardoor ik het gevoel had van ‘yeah we zijn weer thuis.’”

Waarom vind je het belangrijk dat Unity op Awakenings staat?

“Awakenings is een groot feest wat ieder jaar weer veel nieuwe bezoekers aantrekt. Nieuwe fans die onze voorlichting goed kunnen gebruiken.”

Waar luisterde je 20 jaar geleden graag naar? En nu?

“Grunge. Pearl jam, Nirvana, dat soort takkenherrie. Nu nog steeds. Maar ik vind op zich bijna alle muziek leuk. Ik kan alleen niet zo goed tegen klassieke muziek en het genre Frans Bauer, met uitzondering van André Hazes.”

Unity techno

Als ik aan Awakenings denk, denk ik aan…

“feest. Eén groot feest.”

Awakenings is niet compleet zonder Unity en

“…mij. Negen jaar geleden heb ik een zware knieoperatie gehad en ik was vastbesloten naar Awake te gaan. Dat kon uiteindelijk niet, omdat ik tot mijn lies in het gips zat. Toen heeft de organisatie posters met foto’s van mij en mijn nickname Tinkerbell in de Westergas gehangen, zodat ik er dan toch een beetje bij was.”

Naast Awakenings is “Loveland” mijn favoriete feest.

Ga je dit weekend naar Awakenings en ben je benieuwd naar Maren in real life? Maren werkt op de volgende tijden bij de Unity stand:

  • Donderdag: 0-2u
  • Vrijdag: 2-4u
  • Zaterdag: 23.30-2u
  • Zondag: 2-4u