Unity College Cannabis, WietWaarWaarom in Eindhoven

Over het algemeen krijgen we bij Unity niet zoveel vragen over cannabis. Tegelijkertijd blijkt echter wel uit ons jaarverslag dat het een van de meest gebruikte middelen is van onze doelgroep.

Daarnaast is cannabis de laatste tijd volop in beweging. Zo komen er in verschillende gemeenten wietexperimenten met de “Gesloten Keten” (o.a. Breda en Tilburg), lezen we veel over de geneeskrachtige eigenschappen van de Cannabisplant en is CBD-olie vrij verkrijgbaar bij drogisterijen.

Aan de Unitystand krijgen we weleens vragen over cannabis: sommige mensen blowen voor het slapen, maar slaap je dan ook goed? En hoe zit het met cannabis en psychoses? Hoe groot is de kans op een psychose als je blowt? En is die kans bij alle soorten wiet en hasj even groot?
Bij het aankomende Unity College over cannabis, WietWaarWaarom, worden sprekers uitgenodigd die antwoord geven op deze vragen en meer.

Zo komt gastspreker Sander Rigter ons de ins en outs vertellen over de Nederlandse cannabismarkt aan de hand van de THC monitor. Ook gaan we dieper in op de relatie tussen cannabis en psychose met farmacoloog Dr. M.G. Bossong.

Als afsluiting hebben we een paneldiscussie met de gastsprekers, een Unity-peereducator en een expert van de Vereniging Coffeeshops Eindhoven (VCE).

Natuurlijk zijn de peereducators van Unity Brabant ook aanwezig. Dit allemaal op een Supergave locatie midden op Strijp-S: Plug-in-city. Het aantal plekken is beperkt (70), dus we adviseren je snel in te schrijven via dit formulier. INSCHRIJVEN IS VERPLICHT.

Unity College
datum: 01-11-2019
locatie: Leidingstraat 17A, Eindhoven (Plug in City)
tijd: 19:30 – 21:30
deuren open: 19:00

FB-event