Red Alert: Vloeibare MDMA

Op 24 Juni 2022 heeft het Trimbos-Insituut een Red Alert afgegeven voor vloeibare MDMA. Sinds begin juni zijn twee van deze vloeistoffen ingeleverd bij de testservice. Het is een oranje/lichtbruine vloeistof, maar de kleur van vloeibare MDMA kan verschillen.

Hele kleine hoeveelheden van deze vloeistof kunnen al een overdosering veroorzaken. Gebruik de vloeistof niet! Heeft iemand toch de vloeistof ingenomen en heftige effecten of klachten: schakel medische hulp in.

Check drugsredalert.nl voor meer info.

Wat is een Red Alert?

Het Trimbos-instituut houdt de drugsmarkt in Nederland in de gaten. Dit doen zij onder andere door drugs afkomstig van gebruikers te checken op inhoud. Wanneer er in drugs stoffen worden aangetroffen die een acuut gevaar vormen voor de volksgezondheid, bijvoorbeeld vervuilde XTC pillen zijn, of pillen met een extreem hoge dosering MDMA, wordt een Red Alert gestart. Het doel van een Red Alert is zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen en daarmee het aantal incidenten zo klein mogelijk te houden.

❤️ Deel deze Red Alert! Zo help je ons zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen over deze Red Alert en incidenten te voorkomen.