Pim’s Party Placebo

Poppodium 013 Tilburg: Eindelijk weer je favoriete headliner live zien draaien. Eindelijk weer die bass door je borst voelen ratelen. Eindelijk weer kunnen genieten van de sickste licht en LED-show. Zó sick dat je er ondanks je knaldrang nog niet klaar voor bent…..You’re Not Ready.

Unity Brabant nam een kijkje

Nou dat klinkt veel belovend! Na al die maanden geen echt feestje meer gehad te hebben leek het mij zeker de moeite waard om dit alternatief te bezoeken. Eens kijken of het een goede party placebo is.

Het voelde heel grappig om vanuit je werk weer eens bezig te zijn met het feit dat je op stap gaat. Lekker voorbereiden op een avondje losgaan, welke kleren trek ik aan, snel mijn dansschoenen een poetsbeurtje geven. Want ja, die liggen ook al even weg te stoffen in de kast.

Aangekomen bij het evenement zie je buiten de wachtrij staan, allemaal netjes achter de 1.5 meter streepjes zoals we ze ondertussen wel kennen. Maar op dit moment realiseer je het ineens, ik heb dit echt gemist! Het typische party/Drum&Bass publiek staat buiten trappelend te wachten. Uiteraard iemand die een grote bluetooth speaker mee heeft, de pre party is al begonnen!

Nadat we de kaart controle en de gezondheid vraagjes goed beantwoord hadden konden we naar binnen. De locatie is met hekken omgetoverd tot een eenrichting situatie waarbij je steeds langs de bar, langs de toiletten en vervolgens de zaal in geleid wordt. Nergens wachtrijen, best prettig eigenlijk.

De zaal is helemaal vol gezet met stoeltjes die per 2 netjes de gepaste afstand van elkaar staan. Grappig om weer eens met je lotgenoten en mede dance liefhebbers samen in een zaal te belanden. Totaal vreemde mensen die elkaar toch even begroeten, een knipoogje of stiekem toch even juichen. JONGENS WAT HEBBEN WE ER ZIN IN!!

De show start, de MC houdt een toespraak hoe fijn het is dat weer in de gelegenheid zijn dit soort evenementen te mogen houden. De lichten worden gedimd, de lasers en de led schermen beginnen zachtjes te schijnen en de eerste intro begint te spelen. Oude vertrouwde party kriebels komen naar boven in je buik. En op het moment dat de eerste zware drop valt (zoals we gewend zijn van onze helden van Black Sun Empire), word heel de zaal gevuld met een groot laser en led spektakel!

Aangezien je dan toch moet blijven zitten hebben ze hier maar extra in geïnvesteerd lijkt me. Alleen is het voor veel mensen echt niet te doen om met de voetjes aan de vloer te blijven. Het lijkt wel of de stoelen vol liggen met hete kolen. Want je wilt eigenlijk maar 1 ding en dat is volkomen uit je plaat gaan! De beveiliging loopt tussen het publiek door om de losgeslagen feestbeesten terug op hun stoelen te wijzen. Ik krijg een erg dubbel gevoel. Het voelt heerlijk om te kunnen genieten van de muziek en de show, maar ergens is het wel echt frustrerend om niet te mogen dansen.

Is dit nou een goede party placebo? Ik voel me zeker niet zo voldaan vergeleken met de normale situatie. Maar ik heb wel weer eens de bevestiging gehad dat dit nou eenmaal de evenementen zijn waar ik normaal naar toe leef, waar je als jongeren AL je zakgeld voor aan de kant zette, mijn uitlaatklep! Het wordt je duidelijk hoe belangrijk dit stukje cultuur is en hoe trots we moeten zijn op de dance scene zoals wij die hebben hier in Nederland.

Be safe people! Zorg ervoor dat we zo snel mogelijk weer mogen genieten van onze oude vertrouwde evenementen en festivals.

Think for yourself, care about others!

Pim, Peercoach Unity Brabant.

 
 

Help ons en vul deze vragenlijst in! Goede voorlichting is gebaseerd op ervaringen in plaats van geruchten of signalen. Alle ervaringen tellen mee. Door mee te werken aan dit onderzoek help jij ons onze content te verbeteren!

 

Think for yourself, care about others <3 Unity Volg ons op Facebook, Instagramen Twitteren houd je kennis over alcohol en andere drugs op peil!