Eat, Sleep, CARNAVAL, Repeat

Carnaval, Vastelaovend: Meerdere dagen feest!

Je kijkt er het hele jaar naar uit en dan wil je toch niet halverwege afhaken omdat je zwak, ziek of misselijk bent?

Check deze 10 tips:

#1 Eet regelmatig een gezonde en stevige lunch of maaltijd zodat je een goede bodem hebt gelegd.

#2 Haal alvast gezonde dingen in huis voor een stevig en gezond ontbijt; eieren, spek, fruit, smoothies, sinaasappelsap.

#3 Het gaat regenen dit weekend en je wil net zo hard buiten als binnen feesten. Zorg dus voor een poncho of (oude) winterjas, zodat je geen kou vat!

#4 Begin niet gelijk de eerste dag meteen met veel te veel alcohol. Dan is het al snel over en uit. Zonde.

#5 Rustig aan, het is geen wedstrijd. Zorg dat je als laatste je glas leeg hebt. Zo voorkom je dat je op een voor jou te hard tempo drinkt en te snel omvalt. Wanneer jijzelf over de schreef gaat, verpest je vaak ook de avond/dag van de mensen met wie je op stap bent.

#6 Bestel tussendoor een rondje water of fris, en drink 2 glazen water vlak voor je gaat slapen. Dat helpt tegen de kater!

#7 Hoe meer alcohol je drinkt, hoe slechter en korter je slaapt. Slaap is nou net wat je nodig hebt om de volgende dag weer met goede carnavalszin in de stad te verschijnen. De schmink kan een hoop verhullen, maar je wilt het toch ook meerdere dagen volhouden?

#8 En vergeet niet; alcohol ontremt, met als gevolg dat er behoorlijk gênante dingen kunnen gebeuren…zo kan zelfs onschuldig sjansen behoorlijk uit de hand lopen. Heb respect voor elkaars grenzen en geef die van jezelf duidelijk aan.

#9 En als je wel een leuke kapitein, dansmarieke, of geel met paarse lolbroek aan de haak hebt geslagen, doe ’t safe, geniet ervan zonder spijt achteraf.

#10 Toch een kater? Bestrijd hem niet door weer alcohol te gaan drinken. Dit is een grote aanslag voor je lichaam, je wordt de volgende dag nog brakker wakker en het gaat een stuk langer duren voordat je weer de ouwe bent.

Dus..hou die echte Carnavalsspirit erin, geniet van ieder moment, geniet van en let een beetje op elkaar en wie weet kun je je er nog iets van herinneren ook na afloop!

Celebrate Safe!