Think for yourself,
care about others
30 maart 2018

Minister Bruins op bezoek bij Jellinek

Maandag 26 maart was Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, op bezoek bij Jellinek in Amsterdam. Jellinek en het Trimbos-instituut hebben de minister bijgepraat over de monitoring van de drugsmarkt, het uitvoeren van risicoanalyses en Red Alert procedures. Ook ontwikkelingen op het gebied van preventie in het uitgaansleven kwamen aan de orde.

Preventiewerker bij Jellinek en Projectleider van Celebrate Safe, Judith Noijen, vertelde over het succes van de campagne en het belang van samenwerking en afstemming. Ook de werkzaamheden van peer educatie project Unity en de behoefte aan landelijke dekking kwamen aan de orde.

Ook Celebrate Safe partner van het eerste uur Ronald van Litsenburg, directeur Event Medical Service, was uitgenodigd en benadrukte onder andere het belang van laagdrempeligheid, goede registratie en het onderling uitwisselen van informatie.

Als afsluiter bracht de minister een bezoek aan de drugstestservice van Jellinek.

De minister heeft een beter beeld gekregen van de brede keten aan organisaties en het belang van de geïntegreerde aanpak als het gaat om monitoring en preventie.

unityinfo

Volg unityinfo op Instagram

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Unity - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin