Lees voor gebruik ‘De Bijsluiter’: Unity werkt samen met VICE

Deze zomer werken wij samen met VICE aan ‘De Bijsluiter’: een bewustwordingscampagne met als doel jonge mensen verantwoordelijker met drugs om te laten gaan.

Nare bijwerkingen van XTC

XTC is, na alcohol, tabak en cannabis, de meest gebruikte drug in het uitgaansleven. De afgelopen jaren wordt het middel populairder, de XTC-pillen sterker en is er een toename van MDMA-gerelateerde gezondheidsincidenten op EHBO-posten. Gebruikers denken vaak dat XTC-gerelateerde gezondheidsproblemen komen door vervuilde pillen, maar dat klopt niet. In Nederland zijn vooral de hoge doseringen MDMA in XTC-pillen de boosdoener. Sinds een aantal jaren bevat een groot deel van de XTC-pillen hoge doseringen (hier vind je de cijfers van de Nederlandse drugstestservices in 2017).
Bij hoge doseringen neemt vooral de kans op acute risico’s en nare bijwerkingen toe. Daarom is het belangrijk om drugs te laten testen, omdat je alleen dan weet wat er in je drugs zit, zoals een te hoge dosering MDMA.

Naast voorlichting over de risico’s van hoge doseringen MDMA zetten wij ons natuurlijk in op het verminderen van de risico’s van alle middelen die tijdens het uitgaan gebruikt worden. Door samen te werken met VICE aan De Bijsluiter willen we deze zomer NOG veel meer mensen bereiken. Samen zetten we ons in voor veiliger en verantwoordelijker drugsgebruik.

Check debijsluiter.vice.com voor video’s en artikelen en kom langs bij onze stand!

Wist je trouwens dat we zelf ook bijsluiters heb geschreven? Hier vind je onze bijsluiters van xtc, ghb en alcohol.