Global Drug Survey’s 10 tips om NYE te overleven

Oud- en nieuwjaarsfeestjes staan voor de deur!

Global Drug Survey founder Adam Winstock heeft 10 tips voor ons allemaal hoe we deze Partymarathon het beste kunnen spenden zodat we niet met een ambulance mee hoeven.

VOORBEREIDING
1. Plan je reis naar huis voor je gaat feesten/afteren en zorg dat je telefoon opgeladen is/blijft. Gaat je hele plan toch lekker anders; zorg ervoor dat je vrienden weten wat je gaat doen zodat ze niet bezorgd hoeven zijn.

2. Koop je drugs mooi van tevoren en zorg dat ze getest zijn. Koop nooit drugs op straat, de kans is megagroot dat het crap is en ervaringen met straatdealers zijn helaas vaak niet goed.

3. Handig als je je vrienden vertelt wat je van plan bent te gebruiken (betekent wel dat je waarschijnlijk gaat delen).

TIJDENS NYE
4. Uitstellen (niet te vroeg pieken). Hoe vroeger je piekt, des te eerder is je avond afgelopen. De kans dat je een nieuwjaarsfeestje haalt wordt steeds kleiner en op sommige plekken kom je niet binnen als je er te getrashed uitziet.

5. Bedenk een limiet voor jezelf aan alcohol en drugs dat je wil gebruiken. Uiteindelijk wacht er een comedown op je…en we gunnen je er eentje die blij en do-able is.

6. Wat je ook maar gebruikt; houd het bij één dosis en als je toch wil bijnemen; zorg ervoor dat je interval zo lang mogelijk is. Zonde van je avontuur als je van vrolijk spacend naar een staat van zijn gaat die niet meer nice is. Dus ga je lekker, houd dat dan vooral zo vast en stel meer drinken/bijnemen zolang mogelijk uit.

7. Blijf een vriend voor je vrienden. Zij weten als geen ander als jij in een happy vibe zit of in de penarie raakt. Laat van je horen als je ziet dat een vriendin met een foute gast mee wil gaan. Als je vriend niet zo lekker gaat, zoek dan even een rustig en koel plekje op en praat met hem/haar. Als het net snel beter gaat, zoek dan hulp. Op een feest is dit de EHBO, dit heeft geen juridische consequenties. Ben je op een illegale of bij iemand thuis, bel dan 112. Er komt dan politie mee en dit gebeurt alleen omdat het helaas nodig blijkt dat zij ambulancepersoneel moeten beschermen. Ze zijn niet op zoek naar drugs en keren je huis ook niet ondersteboven. In Nederland is jouw gezondheid belangrijker. Laat je vrienden nooit alleen als ze hulp nodig hebben.

8. Ga je alcohol drinken? Zorg ervoor dat je daarbij voldoende water drinkt. Ga je aan de XTC? Zorg er dan voor dat je niet meer dan 1 glas water per uur drinkt. Na al dat gefeest is nachtrust een heel belangrijke heler. Voor een goede kwaliteit nachtrust stop je enkele uren voor je wilt gaan slapen met drugs en alcohol. Dan heb je de grootste kans op een natuurlijke slaap en stort je niet in één keer in.

AFTER
9. Slaap, eet, lach en hopen dat Facebook, Instagram en Snapshat hetzelfde heeft onthouden van de nacht heeft als jij! En als je dan zo lekker ligt bij te komen van je avonturen, vul dan graag even de GDS2017 voor 10 januari www.globaldrugsurvey.com/GDS2017

Heb een epische avond! <3
X Unity