Festival-fantoompijn verlichten op camping Tijdloos?

Hoe compenseer je een half jaar festival-fantoompijn? Als ik naar mijn agenda van de afgelopen maanden kijk met al die afgelaste events, krijg ik nog steeds een beetje kramp in mijn hart. De jongens van ID&T hadden waarschijnlijk last van hetzelfde syndroom. En aangezien die geen talent voor stilzitten hebben, stampten ze zowaar in 8 weken Tijdloos uit de grond. Een camping met ‘festivalallure’. Omdat ik en 13 andere vrienden toch een lege agenda hadden, gingen we een weekendje langs.

“Een festival, ho ho, dat is nou juist niet de bedoeling!” De (overigens zeer aardige) medewerker van ID&T, die ons op dag 1 netjes komt vertellen dat er vanavond geen regen meer komt en dat we om 11 uur onze speaker uit moeten zetten, corrigeert snel een vriendin van mij, die het verboden woord in de mond nam. Nee nee, wij zijn geen ‘festival’; we zijn een camping!”

Oké, de boodschap die ID&T wil uitstralen is duidelijk. Een camping, geschikt voor vrienden en families. Waar yoga en spiritualiteit de boventoon voeren op de flyers. Klankschalen, ‘find your inner goddess’, dromenvangers knutselen, ijsbaden, suppen, waterskiën en Afrikaanse dansles. De gemiddelde hipster en zweefteef kan hier los. En dat trekt ook een bepaald publiek; net iets meer vrouwen dan mannen en bovenal randstedelingen. Het terrein heeft verder een zeer ruimtelijke opzet, waardoor iedereen de heersende Covid maatregelen in acht kan nemen. De keuze aan eten en een bezoek aan de campingwinkel vallen een klein beetje tegen (tip: neem vooral je eigen eten mee). Gelukkig wordt dit ruimschoots goed gemaakt door de aankleding en logistiek. Deze zijn van een vertrouwd hoog ID&T niveau. 

Maar wordt er ook gefeest is de hamvraag die wij vooraf natuurlijk hadden? Gedanst, gesjanst, geslikt of gesnoven? De eerste dag lijkt het nog wat tam. Bij het vuur is een optreden van een zanger begeleid door een akoestische gitaar. Daaromheen zitten gezapig wat families. Op een veldje verder, bij de silent disco, wordt het al iets losser. Sommige mensen dansen en springen als koeien die na maanden de wei weer in mogen. Al voelt het met al die koptelefoons nog steeds niet echt als een feestje.

Op dag 2 krijgen we in het bos achter de camping, waar ID&T ongeduldige dansmariekes heen-bonjourt, een iets ander beeld. In dit bos zijn te veel mensen of decibellen uiteraard ook niet toegestaan. Maar de bewaking kan niet helemaal voorkomen dat wat vrijbuiters met hun eigen speakertjes er wat van proberen te maken. Tot in de late uurtjes wordt hier doorgegaan en de hormonen vliegen duidelijk in het rond. 

Conclusie: echt een festival kunnen we Tijdloos inderdaad niet noemen. Maar binnen de legale opties komt dit toch wel aardig dicht in de buurt. Voor 30-plussers met kinderen, die hier goed terecht kunnen, zou het wel eens een blijvend concept kunnen zijn. Mijn fantoompijn is dus nog niet helemaal verdwenen maar zeker wel wat verlicht. 

Door: Thera

Help ons en vul deze vragenlijst in! Goede voorlichting is gebaseerd op ervaringen in plaats van geruchten of signalen. Alle ervaringen tellen mee. Door mee te werken aan dit onderzoek help jij ons onze content te verbeteren!

Think for yourself, care about others <3 Unity Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en houd je kennis over alcohol en andere drugs op peil!