Fabric wint hoger beroep en hoeft niet langer drugshonden en ID controles in te zetten

fabric-1

Foto: Google street view

Fabric, de iconische club in Londen, heeft afgelopen vrijdag een rechtszaak gewonnen en hoeft niet langer drugshonden en ID checks in te zetten.

Eind 2014 werd Fabric gered van sluiting na een aantal fatale drugsincidenten in de club, onder voorwaarde van de invoering van een standaard ID controle en dat bezoekers vanaf dat moment gecontroleerd zouden worden op drugs door drugshonden. De inzet van de honden kost de club 300 pond per shift van 4 uur.  Er werd destijds een last-minute campagne, ‘Save Fabric London’, op touw gezet om de Fabric open te houden ondersteunt door oa de Chemical Brothers, Groove Armada en Annie Mac.

Fabric ging in hoger beroep. De advocaten beargumenteerden dat de enorm zware middelen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. Bezoekers kunnen de honden omzeilen. De rechter voegt er aan toe dat de ID controle tot enorm lange rijen leidde wat het risico op agressie en geweld vergroot.

Fabric zal op een andere manier het gebruik van en de handel in drugs moeten voorkomen en moet een strict zero-tolerance beleid blijven voeren.

The Sun plaats de reactie van Alan D Miller, voorzitter van The Night Time Industries Assocation, waarin hij het beleid waarin club eigenaren zelf verantwoordelijk gesteld worden voor het gedrag van hun bezoekers ter discussie stelt en beleidsmakers en politie oproept om juist samen te werken met de uitgaanssector om de sterke en waardevolle positie van het Britse nachtleven te behouden.