Campagne tegen ongewenst seksueel gedrag #benjeoke

Het is weekend! Er is een leuk feestje met goede artiesten en je hebt je kaartje al lang in de pocket. Je komt aan bij de club en gaat richting de dansvloer. Je zit lekker in je vel en dat is te zien. Hier en daar wordt er met je geflirt. Het geeft je zelfvertrouwen en je gaat lekker en zorgeloos los.
Althans, dat is de bedoeling. Helaas lukt dit niet altijd. Zo’n 50% van de vrouwen en 20% van de mannen krijgt in hun leven te maken met seksueel gedrag tegen hun wil. Dit gebeurt soms ook in het uitgaansleven.

Daarom start vandaag de campagne ‘Ben je oké?’. Met deze campagne willen poppodia, clubs en festivalorganisaties ervoor zorgen dat het uitgaansleven leuk en veilig blijft. Zoals het bedoeld is.

Wij roepen het al vanaf dag 1: ‘ Think for yourself, care about others’. Zie je ongewenst gedrag, of denk je dat het niet goed gaat met iemand, stel dan even de vraag: ben je oké? Zo simpel kan het zijn.

Doe je mee?

Check de filmpjes op Benjeoke.nl om te zien hoe je ongewenst seksueel gedrag bespreekt als je het ziet. En ook hoe je vervolgens om kunt gaan met de reactie van de ander. Ook kan je daar ook je foto uploaden om te delen op Instagram en Snapchat. Zo maken we samen duidelijk dat het oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken.

De campagne is een samenwerking van Rutgers, de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, Celebrate Safe en NOTHANKS!

Wil jij jouw ervaringen met dit onderwerp delen? Doe dan mee met het Party Panel! Deze ronde gaat over flirten in het uitgaansleven.

Het Party Panel hoort bij de campagne Celebrate Safe. Twee keer per jaar sturen we alle panel leden per e-mail een vragenlijst over een actueel onderwerp binnen het thema uitgaan. De partners van Celebrate Safe en jullie zelf kunnen thema’s aanleveren waarover we de mening van het party panel  willen weten. Vervolgens worden de resultaten van het onderzoek gedeeld met jullie, maar ook met organisaties die voorlichting geven op feesten zoals Unity.