Billen en bier, carnaval vier je maar op één manier…

…Met onze tips natuurlijk!

Carnaval, Vastelaovend: Meerdere dagen feest! Die dagen wil je wel zo goed mogelijk doorkomen, of nie dan? Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld:

  1. Haal alvast gezonde dingen in huis voor een stevig en gezond ontbijt; bijv. eieren, spek, fruit, volkoren brood, smoothies en sinaasappelsap. Eet ook regelmatig een gezonde en stevige lunch of maaltijd of snack tussendoor zodat je een goede bodem hebt gelegd.
  2. Het wordt dit weekend kei koud terwijl je wel buiten én binnen gaat feesten. Trek thermokleding aan en neem een (oude) winterjas mee, zodat je geen kou vat!
  3. Ga niet meteen teveel aan de zuip. Dan is het al snel over en uit. Zonde. Zorg dat je als laatste je glas leeg hebt. Zo voorkom je dat je op een voor jou te hard tempo drinkt en te snel omvalt tijdens de polonaise. Wanneer jijzelf over de schreef gaat, verpest je vaak ook de avond/dag van de mensen met wie je op stap bent.
  4. Bestel tussendoor een rondje water of fris, en drink 2 glazen water vlak voor je gaat slapen. Dat helpt tegen de kater!
  5. Bescherm je gehoor, draag oordopjes.
  6. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe slechter en korter je slaapt. Terwijl je dat nou precies nodig hebt om het de volgende dag weer vol te houden.
  7. En vergeet niet; alcohol ontremt, met als gevolg dat er behoorlijk gênante dingen kunnen gebeuren…zo kan zelfs onschuldig sjansen behoorlijk uit de hand lopen. Heb respect voor elkaars grenzen en geef die van jezelf duidelijk aan.
  8. En als je wel een leuke kapitein, dansmarieke, of geel met paarse lolbroek aan de haak hebt geslagen, doe ’t safe, geniet ervan zonder spijt achteraf.
  9. Toch een kater? Bestrijd hem niet door weer alcohol te gaan drinken. Dit is een grote aanslag voor je lichaam, je wordt de volgende dag nog brakker wakker en het gaat een stuk langer duren voordat je weer de ouwe bent.
  10. Is het niet op loop/fietsafstand? Regel een Bob of check vooraf hoe laat het OV gaat. De meeste bussen rijden een aangepaste dienstregeling dit weekend.

BONUS-tip: Bende gij geen Brabander of Limburger, zoek dan eerst wat informatie op zodat je goed kan integreren. Niets vervelender dan noorderlingen met carnaval 😉 Zorg voor een goed pekske en oefen de carnavalshits voor je de reis naar het zuiden maakt. Omroep Brabant, 1Limburg en De Limburger kunnen je hierbij helpen!

Dus..hou die echte Carnavalsspirit erin, geniet van ieder moment, geniet van en let een beetje op elkaar en wie weet kun je je er nog iets van herinneren ook na afloop: Celebrate Safe!

Houdoe!