Kan GHB een verschillend effect op de gebruiker hebben?

Hoe iemand zich voelt is afhankelijk van de drug, set en setting. Er vanuit gaande dat drug en de setting hetzelfde zijn, blijft de set (wie je bent en hoe je je voelt) dus nog over.

Dan is vooral van belang hoe iemands lichaam in elkaar zit. Dezelfde dosering kan bij verschillende mensen van hetzelfde gewicht toch verschillend effect hebben. Het gaat dan vooral om de sterkte van het effect. Sommige mensen zijn dus gevoeliger dan anderen. Als je het voor het eerst gaat doen is het dus belangrijk om voorzichtig te bepalen hoe gevoelig jij bent. Houd je dus vanaf de eerste keer bezig met de dosering. Laat die niet door iemand anders bepalen, maar denk er zelf goed over na. Het kan zijn dat je die eerste keer dan niet zoveel effect hebt, maar dat is beter dan teveel.

Ook de setting (waar je bent) is van belang. Thuis met een partner kan het seksuele gevoelens versterken. Ben je op een groot feest met veel mensen, dan zullen die seksuele gevoelens niet of veel minder spelen. En heb je meer een alcoholachtige roes.