Ik ben van plan LSD te gebruiken in combinatie met een ander middel, wat kunnen hier de gevolgen van zijn?

Het combineren van verschillende drugs kan riskant en onvoorspelbaar zijn. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Hier beschrijven we de effecten en risico’s van een aantal combinaties die veel voorkomen of die zeer riskant zijn. Check drugs combineren voor meer informatie.

LSD en MDMA (XTC)

Gebruikers combineren LSD weleens met XTC (candyflippen). Omdat LSD en XTC allebei bewustzijnsveranderende middelen zijn, kunnen ze elkaar versterken. De effecten hiervan zijn onvoorspelbaar. Er is geen onderzoek gedaan naar combigebruik met LSD. Als je er voor kiest om deze drugs te combineren, neem dan van beiden minder dan als je een drug zou nemen.
Als je eerst MDMA neemt en later LSD of je neemt MDMA en LSD tegelijkertijd, houd er dan rekening mee dat de MDMA al uitgewerkt is voordat de LSD uitgewerkt is. Het kan zijn dat het einde van de ervaring dan lastig is. Sommige mensen voelen zich wat down als de MDMA is uitgewerkt. Als je dan nog aan het trippen bent kan dat lastig zijn.

LSD en cannabis

Sommige mensen vinden het fijn om tijdens of aan het einde van hun trip te blowen. Houd er rekening mee dat het lastig te voorspellen is hoe cannabis de trip zal beïnvloeden. Het kan relaxed zijn, maar het kan ook een goede trip doen omslaan in een lastige ervaring. Bedenk je voor je gaat blowen of het nodig is en wat voor voordeel je er van denkt te behalen.