Ik ben van plan DMT of ayahuasca te combineren met een ander middel, wat kunnen hier de gevolgen van zijn?

Het combineren van verschillende drugs kan riskant en onvoorspelbaar zijn. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Over combigebruik met DMT is weinig bekend. Het effect van DMT is zo heftig dat het eigenlijk overal overheen blaast. Combineren maakt het effect niet heftiger of langer. En wordt afgeraden. Voor meer informatie check het thema combigebruik.

De uitzondering is combinatiegebruik van DMT met een MAO-remmer: ayahuasca. Door de MAO-remmers die in de drank zitten kan je lichaam bepaalde stoffen zoals DMT minder goed afbreken. Dit zorgt ervoor dat DMT überhaupt een effect heeft bij orale inname. Maar de MAO-remmers zorgen er ook voor dat andere stoffen niet of niet goed worden afgebroken. Dat kan serieuze gevolgen hebben. Combinatiegebruik van een MAO-remmer met andere drugs wordt daarom afgeraden. Vooral als het gaat om stimulerende middelen zoals MDMA, amfetamine en cocaïne. Maar ook bij downers kan het risicovol zijn.
Bij tripmiddelen ligt het er erg aan welk middel het is. Hier is niet heel veel informatie over beschikbaar. En raden we daarom af. Alleen van paddenstoelen of truffels is bekend dat ze wel met een MAO-remmer genomen worden. Dit heet vaak psilohuasca.