Ik ben van plan crystal meth te gebruiken in combinatie met een ander middel, wat kunnen hier de gevolgen van zijn?

Het combineren van verschillende drugs is extra riskant en onvoorspelbaar. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Hier beschrijven we de effecten en risico’s van een aantal combinaties die veel voorkomen of die zeer riskant zijn. Voor meer informatie check het thema combigebruik.

Amfetamine en XTC of cocaïne

De combinatie van crystal meth met XTC of cocaïne geeft extra veel druk op hart en bloedvaten en kan het lichaam extra uitputten. De kater is vaak erger dan de kater van de afzonderlijke middelen. Amfetamine werkt het love-effect van XTC tegen. Met deze combi vergroot je de kans op hersenschade (het zou kunnen dat amfetamine de hersenschade veroorzaakt door MDMA versterkt). Deze combi vergroot ook de kans oververhitting en de combi XTC en amfetamine vergroot het risico op een Serotonine syndroom.

Crystal meth en alcohol

Omdat amfetamine je wakkerder en fitter laat voelen kun je veel meer drinken zonder je erg dronken te voelen. De kater de dag daarna is echter wel ontzettend groot, omdat je meer gedronken hebt dan dat je normaal zou kunnen. Als je alcohol en amfetamine vaak tegelijkertijd gebruikt kan het moeilijker zijn om met amfetamine te stoppen.

Deze combi kan ook sneller leiden tot (extreem) agressief gedrag. De kans dat je je onbezonnen of roekeloos gaat gedragen neemt toe.

Crystal meth en GHB

Dit is een net als bij alcohol een upper met een downer combineren. Je lichaam krijgt tegengestelde signalen. Door de amfetamine blijf je wakker op dosissen GHB waar je normaal al out van gaat, dus je kunt er behoorlijk vaag van worden. GHB kan de stimulerende effecten van amfetamine verzachten. Als de amfetamine begint uit te werken en er bevindt zich nog voldoende GBH in je lichaam, kun je alsnog outgaan en ook dieper bewusteloos raken. Verder kan het een übergeil effect in je oproepen en dat kan geweldig zijn, maar ook resulteren in spijtsituaties.

Crystal meth en anti-depressiva

Als je depressief bent is het sowieso geen goed idee om amfetamine te gebruiken. Het combineren met een anti-depressiva kan een gevaarlijke stijging van de bloeddruk tot gevolg hebben. Als je een oude klasse antidepressiva gebruikt, de zogenaamde MAO-remmers, dan is het heel gevaarlijk om amfetamine) te gebruiken, je bloeddruk kan gevaarlijk stijgen en je hebt een verhoogde kans op het serotonine syndroom.

Crystal meth en cannabis

Sommige gebruikers gaan blowen na het gebruik van amfetamine om rustig te worden of in slaap te kunnen vallen. Door het blowen kan het zijn dat je juist angstig en onrustig wordt.

Crystal meth met poppers en viagra

Deze combinatie kan leiden tot hartfalen.