Ik ben van plan methamfetamine te gebruiken in combinatie met een ander middel, wat kunnen hier de gevolgen van zijn?

Het combineren van verschillende drugs kan extra riskant en onvoorspelbaar zijn. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Hier beschrijven we de effecten en risico’s van een aantal combinaties die veel voorkomen of die zeer riskant zijn. Voor meer informatie check het thema combigebruik.

Methamfetamine wordt regelmatig gebruikt tijdens seks. Lees meer over drugs en seks.

Methamfetamine en XTC, amfetamine of cocaïne

De combinatie van crystal meth met XTC, amfetamine of cocaïne geeft extra veel druk op hart en bloedvaten en kan het lichaam extra uitputten. De kater is vaak erger dan de kater van de afzonderlijke middelen. Methmfetamine werkt het love-effect van XTC tegen. Met deze combi vergroot je de kans op hersenschade (het zou kunnen dat methamfetamine de hersenschade veroorzaakt door MDMA versterkt). Deze combi vergroot ook de kans oververhitting en de combi XTC en methamfetamine vergroot het risico op een serotonine syndroom.

Methamfetamine en alcohol

Omdat methamfetamine je wakkerder en fitter laat voelen kun je veel meer drinken zonder je erg dronken te voelen. De kater de dag daarna is echter wel ontzettend groot, omdat je meer gedronken hebt dan dat je normaal zou kunnen. Als je alcohol en methamfetamine vaak tegelijkertijd gebruikt kan het moeilijker zijn om met methamfetamine te stoppen.

Deze combi kan ook sneller leiden tot (extreem) agressief gedrag. De kans dat je je onbezonnen of roekeloos gaat gedragen neemt toe.

Methamfetamine en GHB

Dit is een net als bij alcohol een upper met een downer combineren. Je lichaam krijgt tegengestelde signalen. Door de methamfetamine blijf je iets langer wakker op dosissen GHB waar je normaal out van gaat, dus je kunt er behoorlijk vaag van worden. Maar als je alsnog out gaat zijn de medische gevolgen veel ingewikkelder. GHB kan de stimulerende effecten van methamfetamine verzachten. Als de methamfetamine begint uit te werken en er bevindt zich nog voldoende GHB in je lichaam, kun je alsnog outgaan en ook dieper bewusteloos raken. Verder kan het een erg geil effect in je oproepen en dat kan geweldig zijn, maar ook resulteren in situaties waar je spijt van krijgt omdat je dingen doet die je eigenlijk niet wou doen.

Methamfetamine en antidepressiva

Als je depressief bent is het sowieso geen goed idee om methamfetamine te gebruiken. Het combineren met een antidepressiva kan een gevaarlijke stijging van de bloeddruk tot gevolg hebben. Als je een oude klasse antidepressiva gebruikt, de zogenaamde MAO-remmers, dan is het heel gevaarlijk om methamfetamine te gebruiken, je bloeddruk kan gevaarlijk stijgen en je hebt een verhoogde kans op het serotonine syndroom.

Methamfetamine en cannabis

Sommige gebruikers gaan blowen na het gebruik van methamfetamine om rustig te worden of in slaap te kunnen vallen. Door het blowen kan het zijn dat je juist angstig en onrustig wordt.

Methamfetamine met poppers en viagra

Deze combinatie kan leiden tot hartfalen.