Ik ben van plan 6-APB te gebruiken in combinatie met een ander middel, wat kunnen hier de gevolgen van zijn?

Het combineren van verschillende drugs kan riskant en onvoorspelbaar zijn. Als je gaat combineren heb je meer kans op problemen met je gezondheid. Voor meer informatie check het thema Combigebruik. Wegens gebrek aan onderzoek naar 6-APB is het aan te raden om het kopje Combigebruik XTC en andere middelen door te nemen, gezien de werking van 6-APB in het lichaam (redelijk) vergelijkbaar is met MDMA.

Pas op

6-APB heeft onder andere effect op het serotoninesysteem. Combinatie met andere middelen die effect hebben op serotonine kan levensbedreigende serotonine vergiftiging veroorzaken. Hieronder vallen bijvoorbeeld: MDMA (en -analogen), antidepressiva, opioïden en opiaten (tramadol, codeïne, morfine etc.), serotonine precursors (L-tryptofaan en 5-HTP), medicijnen voor astma (Ventolin etc.) en psychedelica/tripmiddelen. Bij de psychedelica is de kans op serotonine syndroom niet altijd aanwezig. Het is afhankelijk van het middel.

6-APB kan hartproblemen veroorzaken en dit risico neemt toe bij combinatiegebruik met stimulerende middelen. Combinatiegebruik kan ook sneller leiden tot agressief gedrag. De kans dat je je onbezonnen of roekeloos gaat gedragen neemt toe. De kater kan erger zijn. Bovendien kan combinatiegebruik een leuke ervaring te heftig maken of uit de hand doen lopen.