Hoe werkt 2C-B in je lichaam nadat ik het gebruikt heb?

Serotonine is een neurotransmitter die actief is in het zenuwstelsel, zowel binnen als buiten de hersenen. Het is onder meer verantwoordelijk voor de regulatie van stemming, slaap, seksueel gedrag, temperatuur en eetlust.

2C-B bindt zich aan serotonine-receptoren in de hersenen, wat de hallucinogene effecten kan verklaren. Het doet als het ware alsof het serotonine is, maar verbruikt het niet. In tegenstelling tot sommige amfetamines (bv XTC) lijkt 2C-B de voorraad serotonine in de hersenen niet uit te putten.
Dit suggereert dat het in gebruikelijke doseringen waarschijnlijk niet de neurotoxische eigenschappen van amfetamines heeft, en de daarbij horende schade geeft aan de hersenen. Ook betekent het dat sommige risico’s veel minder spelen, zoals watervergiftiging en oververhitting.

Door het stimuleren van de serotonine receptoren verandert de werking van de hersenen. Bijvoorbeeld verandert het de werking van de visuele schors, het deel van de hersenen dat zich bezig houdt met zien. Omdat dat anders werkt wordt wat je ziet (met ogen open of dicht) anders.